Mokkapiparit
- Kasvis
Ainekset
- Taikina:
- 250 g margariinia
- 1.5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 tl leivinjauhetta
- noin 5 dl vehnäjauhoja
täyte:
- noin 150 g voita tai margariinia
- 0.8 dl sokeria
- 0.5 dl vahvaa kahvijuomaa
kuorrutus:
- 1 dl tomusokeria
- muutama tippa vettä
- nonparelleja
Valmistusohje
- Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
- Anna taikinan olla viileässä vähintään puoli tuntia.
- Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä ohueksi levyksi, ota pienellä, pyöreällä tai sydämenmuotoisella muotilla kuvioita ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille.
- Paista 200 asteessa vaaleiksi. Piparien kuuluu olla hyvin vaaleita, joten varo, etteivät ne pääse tummumaan liikaa.
- Sekoita täytettä varten voi tai margariini ja sokeri pehmeäksi ja mausta haalealla, vahvalla kahvilla. Levitä täytettä pikkuleiville ja paina kaksi vastakkain.
- Sekoita kuorrutusta varten siivilöityyn tomusokeriin tippa vettä, sitruunamehua, kahvia, punssia tai kahvilikööriä. Voit maustaa kuorrutuksen myös kaakaojauheella. Levitä kuorrutus täytettyjen leivonnaisten päälle ja ripottele koristeeksi nonparelleja.
- Ohje Tarja Vehviläinen, Hyvinkää
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mokkapiparit