
Munaton kakkupohja
Munaton kakkupohja on mehevä ja maukas. Vaihtamalla maitotuotteet kasvipohjaisiin, sopii kakkupohja myös vegaaniseen ruokavalioon.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Munaton kakkupohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauheta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl maitoa tai kaurajuomaa
- 100 g voita tai margariinia
- 1 rkl omenaviinietikkaa
Vuokaan
- 1 rkl pehmeää voita tai margariinia
- ½ dl korppujauhoja
Valmistusohje
Munaton kakkupohja leivotaan helposti näin:
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 18-20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele ja korppujauhota reunat.
- Sekoita keskenään neljä desilitraa vehnäjauhoja, kaksi desilitraa sokeria, kaksi teelusikallista leivinjauhetta, ja yksi teelusikallinen vaniljasokeria. Lisää joukkoon kaksi desilitraa maitoa tai kaurajuomaa, sata grammaa sulatettua voita tai margariinia ja yksi ruokalusikallinen omenaviinietikkaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohja uunin alaosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla kakun keskeltä: kakku on kypsää kun taikinaa ei tartu tikkuun.
- Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa 10 minuuttia. Kumoa munaton kakkupohja sitten kakkuritilän päälle jäähtymään.
Lue myös: Täytekakku kruunaa pienen ja ison juhlan – näillä neuvoilla leivot täydellisen kakun!
Lue myös Anna.fi: 9 x upea täytekakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Munaton kakkupohja