Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

6 munan kakkupohja

6 munan kakkupohja on kahvipöydässä näyttävä ilmestys. Tästä riittää syötävää jopa parillekymmenelle juhlijalle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

6 munan kakkupohja

  • 6 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • (1 tl vaniljasokeria)

Vuokaan

  • 1 rkl voita tai margariinia
  • ½ dl korppujauhoja

Valmistusohje

6 munan kakkupohja leivotaan helposti näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 25 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele ja jauhota reunat.
  3. Sekoita keskenään kolme desilitraa vehnäjauhoja, puolitoista teelusikallista leivinjauhetta ja halutessasi yksi teelusikallinen vaniljasokeria.
  4. Vaahdota kuusi kananmunaa ja kolme desilitraa sokeria ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun siihen piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla hetken. Nostele keskenään sekoitetut kuivat aineet muutamassa erässä siivilän läpi vaahdon sekaan. Vältä turhaa sekoittamista tai kulhon kopauttelua, jotta kuohkeus ei katoa.
  5. Kaada taikina vuokaan. 
  6. Paista 6 munan kakkupohja uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes kakku on kauniin ruskea, reunat alkaa irrotta vuoasta ja tikulla kokeiltuna kakun keskeltä ei enää tartu taikinaa tikkuun. 
  7. Anna kakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista.

Vinkki! Kuuden kananmunan kakkupohja riittää 18–25 henkilön kakkuun.

Lue myös: Täytekakku kruunaa pienen ja ison juhlan – näillä neuvoilla leivot täydellisen kakun!

Lue myös Anna.fi: 9 x upea täytekakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: 6 munan kakkupohja

Janatuinen

Moi! Aivan loistava kakkupohja tuli. Kiitos ohjeesta.

Kuppikakku

Missä se valmistusohje on kun näkyy vain mitä tulee ja määrät?!

Kuppikakku

No nyt löytyi ohje kokonaisuudessaan!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.