
6 munan kakkupohja
6 munan kakkupohja on kahvipöydässä näyttävä ilmestys. Tästä riittää syötävää jopa parillekymmenelle juhlijalle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
6 munan kakkupohja
- 6 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- (1 tl vaniljasokeria)
Vuokaan
- 1 rkl voita tai margariinia
- ½ dl korppujauhoja
Valmistusohje
6 munan kakkupohja leivotaan helposti näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 25 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele ja jauhota reunat.
- Sekoita keskenään kolme desilitraa vehnäjauhoja, puolitoista teelusikallista leivinjauhetta ja halutessasi yksi teelusikallinen vaniljasokeria.
- Vaahdota kuusi kananmunaa ja kolme desilitraa sokeria ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun siihen piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla hetken. Nostele keskenään sekoitetut kuivat aineet muutamassa erässä siivilän läpi vaahdon sekaan. Vältä turhaa sekoittamista tai kulhon kopauttelua, jotta kuohkeus ei katoa.
- Kaada taikina vuokaan.
- Paista 6 munan kakkupohja uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes kakku on kauniin ruskea, reunat alkaa irrotta vuoasta ja tikulla kokeiltuna kakun keskeltä ei enää tartu taikinaa tikkuun.
- Anna kakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista.
Vinkki! Kuuden kananmunan kakkupohja riittää 18–25 henkilön kakkuun.
Lue myös: Täytekakku kruunaa pienen ja ison juhlan – näillä neuvoilla leivot täydellisen kakun!
Lue myös Anna.fi: 9 x upea täytekakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: 6 munan kakkupohja
Moi! Aivan loistava kakkupohja tuli. Kiitos ohjeesta.
Missä se valmistusohje on kun näkyy vain mitä tulee ja määrät?!
No nyt löytyi ohje kokonaisuudessaan!