Valmistusohje
Ihannekakku valmistuu näin:
1. Kiehauta vesi ja voi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuori.
2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää kiehautettu vesi-voiseos, sitruunankuoriraaste ja siivilän läpi seulottu jauhoseos.
3. Kaada voideltuun ja leivitettyyn 2,5-litran rengasvuokaan ja kypsennä 175-asteessa noin tunti.
Katso myös: Parhaat kahvikakut
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Joulun parhaat maustekakut
Keskustelu
Sitruunakakku
Korvasin osan (n. desin) vehnäjauhoista kaakaojauheella ja laitoin kahden appelsiinin raastetut kuoret. Sai kyllä kehuja joulun parhaana kakkuna! ?
Ei kai tosissaan 5,5dl sokeria???
Kommentoi juttua: Murea ihannekakku