Reseptit
30-60 min

Kultarannan pumpulikakku

Pumpulinpehmeä kakku maistuu kahvi- ja teepöydässä tai jälkiruoaksi marjasalaatin kanssa. Resepti on peräisin presidentin kesäasunnon keittiöstä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kultarannan pumpulikakku:

3 munaa
2.8 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1.5 tl vaniljasokeria
vajaa 4 dl perunajauhoja
250 g voita

Valmistusohje

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele munavaahtoon. Sulata ja kiehauta voi ja lisää se tulikuumana taikinaan hyvin vatkaten.
  2. Paista pumpulikakku hyvin voidellussa kakkuvuoassa 180 asteessa noin 50 minuuttia.

Katso myös: Maidottomia, gluteenittomia ja vegaanisia leivonnaisia juhlapöytään

Keskustelu

Nimensä mukainen,maistuu lähinnä pumpulille. Hyvää ehkä heidän mielestään jotka eivät tarvitse makua ruokaansa/jälkiruokaansa. Kiitos reseptistä,ei tule meillä enää käyttöön.

Kakkuvuoan voitelu ja kookoshiutaleet siihen kaveriksi tekivät tämän kakun. Paistaminen kannattaa aloittaa alalämmöllä.

Olen tehnyt monesti ja aina onnistunut, saan joka kerta ystäviltäni kehuja kakun mausta.

Tein aamulla kaksi..vuokaspräyta vaan käytin…nyt tarttee tehdä uudet koska ihan vähän jäi kiinni..jauhotan nyt vuoan…tosi hyvä kakku…paranee vaan vanhetessaan😁

Kommentoi juttua: Kultarannan pumpulikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X