
Kultarannan pumpulikakku
Pumpulikakku maistuu kahvi- ja teepöydässä tai jälkiruoaksi marjasalaatin kanssa. Resepti on peräisin presidentin kesäasunnon, Kultarannan keittiöstä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kultarannan pumpulikakku
- 3 kpl kananmunaa
- 2 ¾ dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 ½ tl vaniljasokeria
- 4 dl perunajauhoja
- 250 g voita
Valmistusohje
Pumpulikakku Kultarannan tapaan leivotaan helposti näin:
- Riko kananmunat yksitellen kulhoon, mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään omassa kulhossaan ja kääntele ne sitten munavaahtoon.
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele kakkuvuoka.
- Sulata ja kiehauta voi kattilassa ja lisää se tulikuumana taikinaan hyvin vatkaten.
- Paista pumpulikakku hyvin voidellussa kakkuvuoassa 180 asteessa noin 50 minuuttia uunin tehosta riippuen. Voit kokeilla kakun kypsyyttä puutikulla, jos taikinaa ei tartu kakkuun, se on kypsä ja voit ottaa sen uunista.
Katso myös nämä ohjeet: Kahvikakku on makumuisto mummolasta – tässä Kotilieden ihanimmat ohjeet!
Lue myös: Maidottomia, gluteenittomia ja vegaanisia leivonnaisia juhlapöytään
Lue myös Anna.fi: Mehevä sitruskakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kultarannan pumpulikakku
Hyvää
Nimensä mukainen,maistuu lähinnä pumpulille. Hyvää ehkä heidän mielestään jotka eivät tarvitse makua ruokaansa/jälkiruokaansa. Kiitos reseptistä,ei tule meillä enää käyttöön.
Mausta vaikka quantro liköörillä. Kokeilin kun ei ollutkaan vaniljasokeria ja maustan jatkossakin quantrolla. Maistui kaikille.
Kyllä voilla leivottu aina parempaa kuin margariinilla tehty.
Mikä estää maustamasta oman maun mukaan ?!!
Varmasti leivon tätä, vehnää en suosi ja tässä sitä ei ole
”Hyvää ehkä heidän mielestään jotka eivät tarvitse makua…” kirjoitetaan suomeksi: ”Hyvää ehkä niiden mielestä, jotka eivät tarvitse makua…”
Makua saa kun malttaa kuumentaa voita niin, että väri muuttuu oranssin punertavaksi
Munavaahtoon lisätään tulikuuma voi? Eikö se muutu kokkeliksi..
Voi lisätään munavaahtoon johon jo jauhot sekoitettu
Ei muutu kokkeliksi, se todellakin pitää olla tulikuuma, se alkaa kypsyä siinä. Sitruunan kuoriraaste on mauteena hyvä.
Kakkuvuoan voitelu ja kookoshiutaleet siihen kaveriksi tekivät tämän kakun. Paistaminen kannattaa aloittaa alalämmöllä.
Olen tehnyt monesti ja aina onnistunut, saan joka kerta ystäviltäni kehuja kakun mausta.
Tein aamulla kaksi..vuokaspräyta vaan käytin…nyt tarttee tehdä uudet koska ihan vähän jäi kiinni..jauhotan nyt vuoan…tosi hyvä kakku…paranee vaan vanhetessaan😁
Varmasti hyvää mutta rasvan määrä tuntuu suurelta?
Ikivanha herkku arjessa ja juhlassa. On ja pysyy suosikkina kotona ja töissä.
Maistuu lapsenlapsille 😊
Maistuu lapsenlapsille 😊
Tein ilmeistä liian pieneen vuokaan. Nousi tosi hyvin,mutta ei onneksi valunut,mutta on hupaisan näköinen.
Sama täällä. Kärventyi päältä kun turposi 5 cm.
Muutama vuosikymmen sitten äiti jo teki pumpulikakkua ja osaan minäkin sen tehdä ja aika usein teenkin.
Sen voi kuoruttaa valkosuklaalla, kinuskastikkeella, tms
Sais olla ohjekin, sitä ei saa esille mistään. Vatkataanko voi esimerkiksi sokerin kanssa ja lisätäänkö munat sitten ym?
Klikkaa ylhäältä ohje
Gluteeniton herkku.Teen usein kaverille joka ei voi vehnää käyttää.
Gluteenittomilla herkuilla
Gluteenittomilla leivonnaisilla,
Hyvän makuinen kakku. Puolen sitruunan mehu. Oli vielä parempaa muutaman päivän päästä.
Pari päivää viileässä ja täytetään hillolla ja rahka/ kermavaahto,tai mikä tuntuu kenestäkään hyvälle.
Aivan ihanan makuinen kakku… En ollut ennen ees kuullut Pumpulilkakusta.. Teen uusiksi huomenna 👍
Tuli minun herkuksi… Arkeen ja juhlaan… mmm
Tämä pumpulikakku on erittäin hyvä gluteenittomien hekku.
Loraus vähän konjakkia, niin makua tulee 👍😋
Missä lämmössä paistetaan ja kauanko ?
Hei Ripa! Paista pumpulikakku hyvin voidellussa kakkuvuoassa 180 asteessa noin 50 minuuttia.
En tiedä minkä virheen tein koska kakku kohosi valtavasti ja valui uunin pohjalle niin ettei kakusta juurikaan jäänyt jäljelle mitään😡😡
Äiti teki tätä nimellä Hopeakakku. Nyt teen usein eri tavoin maustettuna, kun perheessä on useita keliaakikkoja. Joskus tuunaan laittamalla osan gluteenitonta Moilas pulla-munkki mixiä. Sopii myös täytekakkupohjaksi silloin.
Onko joku kokeillut pienemmällä sokerimäärällä. Tuo määrä sokeria kauhistuttaa.
Tein nyt juhannukseksi tuliaiskakun ja luulin että pilalle meni heti eka kakku kun kaadoin taikinan korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja voi oli vielä hellalla poreilemassa,ei mitään,massa pois vuuasta,vuuan pesu ja uusi jauhotus ja kuuma voisula taikinaan ja mitä vielä,en paremmin olisi voinut onnistua,ei tarttunut yhtään vuokaan ja maku oli ”jumalainen”.