Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustaherukanlehtisima

Mustaherukanlehtisima on Jaakko Kolmosen ja hänen vaimonsa antama resepti Kotiliedelle. Reseptissä mustaherukanlehdet maustavat suositun kesäjuoman, siman.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

Mustaherukanlehtisima:

  • 8 l vettä
  • 0.5 kg fariinisokeria
  • 2 sitruunaa
  • 2 l mustaherukanlehtiä
  • 0.5 tl hiivaa

Valmistusohje

Mustaherukanlehtisima Jaakko Kolmosen tapaan:

  1. Pese herukan lehdet. Kiehauta vesi ja kaada se lehtien päälle. Lisää fariinisokeri ja sitruunamehu. Anna juoman jäähtyä hitaasti. Liuota hiiva kädenlämpöiseen juomaan. Anna juoman käydä ja makuuntua vuorokauden ajan.
  2. Laita puhtaisiin pulloihin ripaus sokeria ja muutama rusina. Siivilöi ja pullota juoma. Säilytä viileässä. Sima on parhaimmillaan ja maku raikkaimmillaan kolmen päivän kuluttua.

Katso myös: Mustaherukka maistuu puuroissa, kastikkeissa, leivonnaisissa – 9 ohjetta

Lue myös Anna.fi:stä: Mustaherukkaa on käytetty vilustumissairauksien hoidossa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustaherukanlehtisima

Sinun täytyy kommentoidaksesi.