Reseptit
yli 60 min

Mustaherukanlehtisima

Ainekset

Lisää kauppalistalle
8 l vettä
0.5 kg fariinisokeria
2 sitruunaa
2 l mustaherukanlehtiä
0.5 tl hiivaa

Valmistusohje

  1. Pese herukan lehdet. Kiehauta vesi ja kaada se lehtien päälle. Lisää fariinisokeri ja sitruunamehu. Anna juoman jäähtyä hitaasti. Liuota hiiva kädenlämpöiseen juomaan. Anna juoman käydä ja makuuntua vuorokauden ajan.
  2. Laita puhtaisiin pulloihin ripaus sokeria ja muutama rusina. Siivilöi ja pullota juoma. Säilytä viileässä. Sima on parhaimmillaan ja maku raikkaimmillaan kolmen päivän kuluttua.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mustaherukanlehtisima

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X