Mustaherukka-juustokakku
Hienostunut mustaviinimarjan aromi sopii raikkaisiin jälkiruokiin. Mustaherukka on myös ylivoimaisen terveellistä superruokaa ja täydellinen pari tuorejuustolle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Gluteeniton mustaherukka-juustokakku:
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- ¾ dl kookosjauhoa (Risenta)
- ¾ dl mantelijauhoa (Risenta)
- ½ tl leivinjauhetta
- 2 rkl kaakaojauhetta
- ½ dl suklaarouhetta
Juustokakun täyte:
- 250 g mascarpone-juustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 3 dl mustaherukkasosetta
- 1 dl sokeria
- 6 liivatelehteä
- ½ dl kiehuvaa vettä
Juustokakun pinnalle:
- 2 ½ dl mustaherukoita
- 1 ½ dl laimennettua herukka- tai rypälemehua
- ¾ dl hyytelösokeria
Valmistusohje
Gluteeniton mustaherukka-juustokakku leivotaan näin:
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä suklaarouhe. Levitä taikina uunipellille pienen (halk. 17 cm) irtopohjavuoan kokoiseksi levyksi ja paista kakkupohjaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Aseta kakkupohja vuokaan. Anna jäähtyä.
2. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Sekoita muut täyteainekset. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivateliemi täytteeseen.
3. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunti. Peitä juustokakun pinta herukoilla tai muotoile marjoista terttuja kakun päälle. Kiehauta mehu ja hyytelösokeri. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lusikoi kakun pinnalle. Hyydytä gluteeniton mustaherukka-juustokakku rauhassa, vähintään kolmisen tuntia tai seuraavaan päivään.
Vinkki: Mustaherukka-juustokakun pohjan voi tehdä myös murskatuista kekseistä ja voisulasta. Sekoita 150 g murskattuja keksejä, 50 g voisulaa ja 1⁄2 dl kaakaojauhetta. Painele seos irtopohjavuokaan ja kaada täyte vuokaan.
Katso myös: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!
Anna.fi/ruoka: Juustokakku ilman liivatetta – näillä ohjeilla onnistut!
- gluteeniton ruokavalio
- gluteenittomat leivonnaiset
- juustokakut
- juustot
- kakut
- kevään juhlat
- makeat leivonnaiset
- mustaherukka
- rippijuhlat
- valmistujaiset
- ylioppilasjuhlat
- Äitienpäivä
- Juhlat
- Kotimaiset marjat
- Lakkiaiset ja valmistujaiset
- Rapujuhlat
- Sadonkorjuu
- Juusto
- Gluteeniton
- Juustokakut
- Makeat leivonnaiset
- Suomalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustaherukka-juustokakku