Raparperijuustokakku
Raparperijuustokakku ihastuttaa juhlien kahvipöydässä. Paistettavassa juustokakussa maistuu ripaus kanelia keksipohjassa ja raikas raparperihilloke täytteessä. Kakun kruunaa sitruunainen ranskankermapinta ja raparperihillokenokareet.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Raparperijuustokakku, pohja
- 250 g Digestive- tai Bastognekeksejä
- 75 g voita
- ½ tl kanelia
Raparperijuustokakku, täyte
- 4 rkl raparperihilloketta (ohje alla)
- 600 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 ½ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1 rkl raastettua sitruunankuorta
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g täysrasvaista ranskankermaa
Raparperijuustokakku. pinnalle
- 200 g täysrasvaista ranskankermaa
- 1 rkl sokeria
- 2 tl sitruunamehua
Raparperihilloke
- 500 g raparperia (paloina n. 1 l)
- 2 dl hillosokeria
Valmistusohje
Raparperijuustokakku leivotaan helposti näin
- Tee ensin raparperihilloke. Valmista se edellisenä päivänä valmiiksi. Mittaa raparperi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoitellen. Keitä noin 10 minuuttia tai kunnes raparperit pehmenevät. Ota kattila liedeltä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Tässä vaiheessa hilloke näyttää löysältä. Nosta jääkaappiin ja anna jäähtyä vähintään 2 tuntia tai kunnes hilloke on jämäkämpää. Huom: Hilloketta tulee enemmän kuin juustokakkuun tarvitaan. Hilloke on ihanaa jogurtin, puuron tai paahdetun leivän kanssa, joten sitä kannattaa tehdä isompi annos kerralla.
- Tee pohja. Murskaa keksit. Sulata voi. Yhdistä keksit, voisula ja kaneli.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. n. 23 cm.). Voitele vuoan reunat. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.
- Laita tuorejuusto kulhoon ja vatkaa juustoa sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Sekoita joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista hetki. Lisää munat seokseen yksitellen vatkaten. Lisää limetinkuori, vaniljasokeri ja ranskankerma. Lusikoi raparperihilloketta pohjalle. Lusikoi täyte pohjalle.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Katkaise uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä, uuninluukku hieman raollaan noin 1 tunti.
- Sekoita ranskankerman joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Levitä seos kakun pinnalle. Peitä raparperijuustokakku kevyesti kelmulla ja nosta kakku jääkaappiin tasaantumaan ja viilenemään vähintään 4 tunniksi.
- Viimeistele raparperijuustokakku halutessasi raparperihillokenokareilla ja syötävillä kukilla.
Lue myös: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi
Lue myös Anna.fi: Raparperi-marenkikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperijuustokakku