Reseptit
alle 30 min
12
Kiitos

Raparperijuustokakku

Raparperijuustokakku ihastuttaa juhlien kahvipöydässä. Paistettavassa juustokakussa maistuu ripaus kanelia keksipohjassa ja raikas raparperihilloke täytteessä. Kakun kruunaa sitruunainen ranskankermapinta ja raparperihillokenokareet.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Raparperijuustokakku, pohja

250 g Digestive- tai Bastognekeksejä
75 g voita
1/2 tl kanelia

Raparperijuustokakku, täyte

4 rkl raparperihilloketta (ohje alla)
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
2 tl vaniljasokeria
200 g täysrasvaista ranskankermaa
Mainos

Raparperijuustokakku. pinnalle

200 g täysrasvaista ranskankermaa
1 rkl sokeria
2 tl sitruunamehua

Raparperihilloke

500 g raparperia (paloina n. 1 l)
2 dl hillosokeria

Valmistusohje

Raparperijuustokakku leivotaan helposti näin

  1. Tee ensin raparperihilloke. Valmista se edellisenä päivänä valmiiksi.  Mittaa raparperi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoitellen. Keitä noin 10 minuuttia tai kunnes raparperit pehmenevät. Ota kattila liedeltä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  2. Tässä vaiheessa hilloke näyttää löysältä. Nosta jääkaappiin ja anna jäähtyä vähintään 2 tuntia tai kunnes hilloke on jämäkämpää. Huom: Hilloketta tulee enemmän kuin juustokakkuun tarvitaan. Hilloke on ihanaa jogurtin, puuron tai paahdetun leivän kanssa, joten sitä kannattaa tehdä isompi annos kerralla.
  3. Tee pohja. Murskaa keksit. Sulata voi. Yhdistä keksit, voisula ja kaneli.
  4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. n. 23 cm.). Voitele vuoan reunat. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.
  5. Laita tuorejuusto kulhoon ja vatkaa juustoa sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Sekoita joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista hetki. Lisää munat seokseen yksitellen vatkaten. Lisää limetinkuori, vaniljasokeri ja ranskankerma. Lusikoi raparperihilloketta pohjalle. Lusikoi täyte pohjalle.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Katkaise uunista virta ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä, uuninluukku hieman raollaan noin 1 tunti.
  7. Sekoita ranskankerman joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Levitä seos kakun pinnalle. Peitä raparperijuustokakku kevyesti kelmulla ja nosta kakku jääkaappiin tasaantumaan ja viilenemään vähintään 4 tunniksi.
  8. Viimeistele raparperijuustokakku halutessasi raparperihillokenokareilla ja syötävillä kukilla.

Lue myös: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi

Lue myös Anna.fi: Raparperi-marenkikakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Raparperijuustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X