Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen juustokakku New York Cheese Cake -tyyliin

Haluatko jotain taivaallisen hyvää kahvin kanssa? Et ehkä usko, mutta tämä vegaaninen juustokakku on tehty täysin ilman agaragaria, tarvitset vain vegaanista jogurttia ja vegaanista tuorejuustoa! Täydellistä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pohja

  • 100 g vegaanisia keksejä (Digestive-tyylisiä)
  • 50 g sulatettua vegaanista margariinia

Täyte

  • 2 pkt (á 225 g) vegaanista maustamatonta tuorejuustoa (esim. Tofutti)
  • 2 prk (á 500 g) vegaanista maustamatonta soijajogurttia (Alpro soijajogurtti natural)
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl puristettua sitruunan mehua

Pinnalle

  • 100 g kotimaisia pakastevadelmia

Koristeeksi

  • pakastekuivattuja vadelmia (Dr.Oetker)
  • tomusokeria

Valmistusohje

Vegaaninen juustokakku New York Cheese Cake -tyyliin valmistuu näin:

  1. Mitä pienempi kakkuvuoka on halkaisijaltaan, sitä korkeamman kakun saat. Kuvassa käytetty 20 cm:n kokoista irtopohjavuokaa. Kakku on myös gluteeniton, jos vaihdat keksit gluteenittomiin.
  2. Vuoraa iso siivilä kostutetulla harsoliinalla. Lusikoi molemmat soijajogurttipurkit harsoliinaan. Jogurttia tulee 1 kg. Nosta siivilä astian päälle ja valuta yön yli.
  3. Pingota irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle leivinpaperi.
  4. Lusikoi valunut soijajogurtti sekoituskulhoon. Sekoita joukkoon 450 g juustoa, siivilöi joukkoon 2 dl tomusokeria ja 2 rkl perunajauhoa, raasta mukaan yhden sitruunan kuori ja purista joukkoon 1 rkl mehua. Sekoita ainekset sähkövatkaimella hiljaisella teholla sekoittaen.
  5. Sulata 50 g margariinia mikrossa tai kattilassa. Murskaa 100 g keksejä hienoksi esimerkiksi tehosekoittimessa tai perunanuijalla kevyesti murskaten. Sekoita keksien joukkoon sula margariini. Painele keksit irtopohjavuoan pohjalle.
  6. Lusikoi täyte päälle. Tasoita pinta.
  7. Sekoita sauvasekoittimella 100 g sulatettuja vadelmia soseeksi. Nostele vadelmasoseeta kakun pinnalle nokareiksi. Vedä lusikan varsi vadelmanokareiden läpi muodostaen marmorimainen kuvio. Paista kakkua 140 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 20 minuuttia. Mitä korkeampi kakku, sitä pidempi paistoaika. Jos teet kakun laakeampaan vuokaan, paistoaika on lyhyempi. Testaa sormella kakun pintaa, jos se on hyytynyt, katkaise uunista virta, mutta jätä kakku uuniin jälkilämmölle pariksi tunniksi. Nosta kakku jääkaappiin yöksi.
  8. Vegaaninen juustokakku on valmis tarjoiluun seuraavana päivänä. Koristele pinta pakastekuivatuilla vadelmilla. Sirota päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Vegaaninen pulla ja kookoskinuski maistuvat kaikille

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vegaaninen porkkanakakku yllättää mehevyydellään


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen juustokakku New York Cheese Cake -tyyliin

Mari

Hei,
Onko kukaan kokeillut tätä reseptia, mutta silken tofun kanssa vegaanisen tuorejuuston sijan?
Kiitos!

Miona

Hei!
Onko kukaan tehnyt tätä ns.
pikana eli ei ole ollut aikaa valuttaa soijajogurttia yön yli?
Miten saitte onnistumaan/tarpeeksi kiinteän massan?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.