Mustaherukka-suklaaleivokset
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Suklaapohja:
- 5 munaa
- 1,75 dl sokeria
- 5 rkl vehnäjauhoja
- 5 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,25 tl suolaa
Mustaherukkamousse:
- 200 g mustaherukoita
- 6 liivatelehteä + tilkka kuumaa vettä
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1-2 rkl mustaherukkalikööriä
koristeluun:
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 50 g tummaa suklaata
Valmistusohje
1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon loput sokerimäärästä ja jatka vatkaamista kunnes seos on marenkimaista. Yhdistä marenkiseos keltuaisvaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää erissä siivilän läpi vaahtoseokseen. Sekoita varovasti tasaiseksi.
2. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa 175 asteessa 15-20 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille.
3. Valmista mousse. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mustaherukat. Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon jogurtti, sokerit ja likööri. Pyöräytä joukkoon mustaherukkasose. Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää seos moussen joukkoon kokoajan sekoittaen. Anna täytteen jähmettyä hetken jääkaapissa.
4. Levitä mustaherukkamousse kääretorttupohjan päälle ja rullaa torttu. Anna jähmettyä jääkaapissa 1-2 tuntia.
5. Vaahdota kerma. Vuole suklaasta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä kiehkuroita. Viimeistele leivokset kermavaahdolla ja suklaakiehkuroilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustaherukka-suklaaleivokset