Mustajuuri käärittynä filotaikinaan Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustajuuret ja sahramimajoneesi

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
16 annosta

Ainekset

  • noin 4 filotaikina-arkkia
  • 250 g mustajuuria
  • sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • muutama timjaminoksa

Voiteluun

  • 100 g voita tai margariinia

Sahramimajoneesi

  • 1 munankeltuainen
  • 2 tl dijoninsinappia
  • noin 2 dl rypsiöljyä
  • 1 tl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • hyppysellinen sahramia

Valmistusohje

1. Sulata taikina pakkausohjeen mukaan. Tee majoneesi huoneenlämpöisistä aineksista. Aja sauvasekoittimella keltuainen, sinappi ja puolet öljystä tasaiseksi. Lisää öljynloppu tipoittain käyvää sekoitinta nostellen, kunnes rakenne on sopiva. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Jos et käytä kaikkea, mausta loput vesitippaan sekoitetulla sahramilla.

2. Kuori ja leikkaa mustajuuret 10 cm paloiksi. Keitä sitruunamehulla ja suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja anna kuivua.

3. Ota filotaikinakääröstä 3-4 arkkia ja leikkaa 10 cm kaistaleiksi. Voitele arkki voilla ja ripottele päälle timjaminlehtiä. Laita suikaleiden yläosaan mustajuuripala, kääri taikina ja nosta uunipellille. Voitele kääröt ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustajuuret ja sahramimajoneesi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.