Mustikka-rahkapizza
Mustikka-rahkapizza hurmaa kahvipöydässä tai vaikkapa rapujuhlien jälkiruokana. Katso mustikkaisen kesäherkun ohje!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina:
- 1 rkl sokeria
- ½ tl kardemummaa
- ½ pkt hiivaa
- 5 dl pizzajauhoja
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 dl vettä
täyte:
- 1 prk (200 g) maitorahkaa
- ½ dl vaniljakastikejauhetta
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
- ½ sitruunan raastettu kuori
- noin 3 dl mustikoita
Valmistusohje
Mustikka-rahkapizza leivotaan helposti näin:
1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kardemumma. Liota hiiva. Lisää pizzajauhot ja öljy, ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
2. Sekoita kulhossa maitorahka, vaniljakastike, kananmuna ja sokeri. Mausta seos sitruunankuorella. Kauli taikinasta kuusi pientä, pyöreää pizzapohjaa. Levitä pizzapohjien keskelle tasaisesti rahka-vaniljaseosta niin, että reunoille jää hieman pelkkää taikinapintaa. Ripottele pinnalle lopuksi mustikat.
3. Paista rahkapizzaa 225-asteisen uunin keskiosassa 10–12 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa mustikka-rahkapizza kesäisen juhlien jälkiruokana.
Lue myös Anna.fi: Suolaisen makea pizza: juustoja, viikunaa ja päärynää
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikka-rahkapizza