Reseptit
30-60 min
6

Mustikka-rahkapizza

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina:

1 rkl sokeria
0.5 tl kardemummaa
0.5 pkt hiivaa
5 dl pizzajauhoja
1 rkl rypsiöljyä
2 dl vettä

täyte:

1 prk (200 g) maitorahkaa
0.5 dl vaniljakastikejauhetta
1 kananmuna
0.5 dl sokeria
½ sitruunan raastettu kuori
noin 3 dl mustikoita

Valmistusohje

1. Sekoita kädenlämpöiseen
veteen sokeri ja kardemumma.
Liota hiiva. Lisää pizzajauhot
ja öljy, ja alusta kimmoisaksi
taikinaksi. Anna kohota peitettynä
kaksinkertaiseksi.

2. Sekoita kulhossa maitorahka,
vaniljakastike, kananmuna ja
sokeri. Mausta seos sitruunankuorella.
Kauli taikinasta kuusi
pientä, pyöreää pizzapohjaa.
Levitä pizzapohjien keskelle
tasaisesti rahka-vaniljaseosta
niin, että reunoille jää hieman
pelkkää taikinapintaa. Ripottele
pinnalle lopuksi mustikat.

3. Paista 225-asteisessa uunin
keskiosassa 10–12 minuuttia

Avainsanat

Ruokavalio:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mustikka-rahkapizza

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X