mustikkapannarit ja mustikkasiirappi Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mustikkapannukakut ja mustikkasiirappi

Mustikkapannukakut ja mustikkasiirappi aloittavat aamun tukevasti.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

  • 5 dl spelttiydinjauhoa tai vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kanelisokeria
  • 4 dl piimää
  • 2 dl ricottaa tai Keso-raejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl mustikoita
  • voita paistamiseen

Siirappi

  • 5 dl sokeroimatonta mustikkamehua
  • 3 dl sokeria
  • 1 rkl lakritsijauhetta

Valmistusohje

1. Keitä ensin siirappi. Mittaa ainekset laakeaan kasariiin ja keitä kunnes seos sakenee, noin 15 minuuttia. Kaada pulloon tai kannuun.

2. Sekoita jauhot ja muut kuivat ainekset kulhossa. Sekoita piimä, juusto, munat ja öljy toisessa kulhossa. Kaada kuivat aineet koko ajan sekoittaen piimän joukkoon ja anna taikinan turvota noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi mustikat.

3. Paista voissa pannulla paksuja mustikkapannukakkuja ja tarjoa ne mustikkasiirapin kanssa.

Kokeile myös muita mustikkaherkkuja: Mustikkakukko Mustikkamuffinit Mustikkamadeleinet Ruoka.fi: Mustikkapannukakut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustikkapannukakut ja mustikkasiirappi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.