Mustikkapannukakut ja mustikkasiirappi
Mustikkapannukakut ja mustikkasiirappi aloittavat aamun tukevasti.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 5 dl spelttiydinjauhoa tai vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kanelisokeria
- 4 dl piimää
- 2 dl ricottaa tai Keso-raejuustoa
- 2 kananmunaa
- 2 rkl öljyä
- 2 dl mustikoita
- voita paistamiseen
Siirappi
- 5 dl sokeroimatonta mustikkamehua
- 3 dl sokeria
- 1 rkl lakritsijauhetta
Valmistusohje
1. Keitä ensin siirappi. Mittaa ainekset laakeaan kasariiin ja keitä kunnes seos sakenee, noin 15 minuuttia. Kaada pulloon tai kannuun.
2. Sekoita jauhot ja muut kuivat ainekset kulhossa. Sekoita piimä, juusto, munat ja öljy toisessa kulhossa. Kaada kuivat aineet koko ajan sekoittaen piimän joukkoon ja anna taikinan turvota noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi mustikat.
3. Paista voissa pannulla paksuja mustikkapannukakkuja ja tarjoa ne mustikkasiirapin kanssa.
Kokeile myös muita mustikkaherkkuja: Mustikkakukko Mustikkamuffinit Mustikkamadeleinet Ruoka.fi: Mustikkapannukakut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkapannukakut ja mustikkasiirappi