Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Myskikurpitsalaatikko

Myskikurpitsalaatikko koristellaan söpösti piparkakuilla. Makea kurpitsa sopii täydellisesti suomalaiseen joulupöytään.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Myskikurpitsalaatikko

  • 2 kg myskikurpitsaa
  • 250 g juoksevaa cheddarsulate­juustoa (esim. Koskenlaskija cheddar)
  • ½ dl ruiskorppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • ¼ tl kardemummaa
  • 2 kananmunaa

Myskikurpitsalaatikko, koristelu

  • 100 g piparkakkutaikinaa

Voitelu

  • 1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Myskikurpitsalaatikko tehdään helposti näin:

1. Halkaise kaksi kilogrammaa myskikurpitsoita pitkittäin ja poista siemenet. Voitele uunivuoka ja nosta kurpitsanpuolikkaan vuokaan leikkauspinta alaspäin. Tee veitsen kärjellä kuoriin muutama reikä. Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi, tai kunnes kurpitsat ovat pehmeitä.

2. Lusikoi kurpitsoiden pehmeä sisus monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Lisää yksi tölkki juoksevaa cheddarsulatejuustoa, puoli desilitraa ruiskorppujauhoja, yksi teelusikallinen suolaa, 1/4 teelusikallista valkopippuria, 1/4 teelusikallista kardemummaa ja kaksi kananmunaa. Käynnistä kone, kunnes seos on tasaista. Kumoa seos voideltuun uunivuokaan.

3. Kauli sata grammaa piparitaikinaa ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota taikinasta 6–8 piparia ja nosta ne vuokaan kurpitsaseoksen päälle.

4. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes piparit ovat kypsyneet ja myskikurpitsalaatikko on saanut aavistuksen väriä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2021.

Lue myös: Kaipaatko uusia makuja joululaatikoihin? Ota tästä helpot vinkit ja herkulliset reseptit

Lue myös Anna.fi: Palsternakkalaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Myskikurpitsalaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.