Nami Namasten rapeakuoriset aamusämpylät
Alkuperäinen ohje on Sikke Sumarin Nami Namaste -keittokirjassa. Tässä Himahellan versiossa jauhoseosta on tuunattu hieman uuteen uskoon Myllärin Ruisleipäainesten ja sen sisältämän ruisjuuren avulla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 7,5 dl vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 2-3 tl suolaa
- 1,5 dl Ruisleipäaineksia (Myllärin)
- 2 dl sämpyläjauhoja
- 8-10 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
- Sekoita vesi, hiiva ja suola yhteen ja lisää ensin ruisleipäaines ja sämpyläjauhot. Lisää sitten vehnäjauhoja, kunnes tulee paksun puuron kaltainen taikina. Älä tee taikinasta liian paksua.
- Älä vaivaa taikinaa. Reipas sekoitus isolla lusikalla riittää. Taikina on valmis kun tunnet, että siihen syntyy hiukan sitkoa.
- Laita taikina leivinpaperilla ja liinalla peitettynä jääkaappiin yöksi. Tee sämpylät aamulla suoraan jääkaappikylmästä taikinasta isolla lusikalla leivinpaperin päälle uunipellille.
- Huiskauta päälle vähän jauhoja ja paista uunissa 220 asteessa 35 minuuttia.
- Pitkä paistoaika ja kuuma uuni takaavat rapean kuoren.
Taikina säilyy jääkaapissa monta päivää, joten voit aina paistaa juuri sen määrän, minkä kulloinkin haluat syödä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nami Namasten rapeakuoriset aamusämpylät