Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nami Namasten rapeakuoriset aamusämpylät

Alkuperäinen ohje on Sikke Sumarin Nami Namaste -keittokirjassa. Tässä Himahellan versiossa jauhoseosta on tuunattu hieman uuteen uskoon Myllärin Ruisleipäainesten ja sen sisältämän ruisjuuren avulla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • 7,5 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 2-3 tl suolaa
  • 1,5 dl Ruisleipäaineksia (Myllärin)
  • 2 dl sämpyläjauhoja
  • 8-10 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Sekoita vesi, hiiva ja suola yhteen ja lisää ensin ruisleipäaines  ja sämpyläjauhot. Lisää sitten vehnäjauhoja, kunnes tulee paksun puuron kaltainen taikina. Älä tee taikinasta liian paksua.
  2. Älä vaivaa taikinaa. Reipas sekoitus isolla lusikalla riittää. Taikina on valmis kun tunnet, että siihen syntyy hiukan sitkoa.
  3. Laita taikina leivinpaperilla ja liinalla peitettynä jääkaappiin yöksi. Tee sämpylät aamulla suoraan jääkaappikylmästä taikinasta isolla lusikalla leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Huiskauta päälle vähän jauhoja ja paista uunissa 220 asteessa 35 minuuttia.
  5. Pitkä paistoaika ja kuuma uuni takaavat rapean kuoren.

Taikina säilyy jääkaapissa monta päivää, joten voit aina paistaa juuri sen määrän, minkä kulloinkin haluat syödä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nami Namasten rapeakuoriset aamusämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.