Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Neljän jyvän uunipuuro

Uunipuuro on herkkusuun valinta. Jyviä vaihtelemalla ja sekoittelemalla saat siitä aina uuden makuisen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Neljän jyvän uunipuuro:

  • ½ dl spelttihelmiä (Birkkala)
  • ½ dl kokonaista puuroriisi- ja ohraseosta
  • ½ dl (punaista) kvinoaa
  • 7 dl täysmaitoa
  • ¾ tl suolaa

voiteluun:

  • voita

Valmistusohje

Neljän viljan uunipuuro tehdään helposti näin:

1. Voitele noin 1,5 litran uunivuoka voilla.

2. Nosta jyvät vuokaan ja kaada päälle maito ja suola. Sekoita ainekset huolellisesti.

3. Kypsennä puuroa 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.

Katso myös: Uunipuuro on herkkusuun valinta – näillä resepteillä teet puurosta suussa sulavan

Katso myös Anna.fi/ruoka: Omenainen uunipuuro


Kommentoi

Kommentoi juttua: Neljän jyvän uunipuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.