Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustotorttu
Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustotorttu

Nina Lincolnin syntisen makea ja tuhti suklaa-juustokakku on klassikko vailla vertaa, se on yksi Kotilieden kysytyimpiä reseptejä. Neliskanttisessa vuoassa pakastetun kakun voi tarjoa leivoksina tai pikkuisina suupaloina. Ohjeen sai Sanna Laakio-Jensen Sveitsistä Nina Lincolnilta, joka puolesta on saanut suussasulavan juustotortun ohjeen englantilaisen kilpa-ajajan vaimolta. Artikkelissa opiskelijoiden juhlahetkistä vuonna 1986 nuoret toivoivat saavansa valmistaa haaveilemaansa suklaatorttua, vaikka se onkin kallis ja kaloripitoinen. Sokerimäärää voi maun mukaan vähentää vaikka puoleen. Suklaatortusta tuli yksi vuosikymmenen suosikeista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustotorttu:

9 suurta grahamkeksiä (digestive)
35 g voita

suklaa-juustotortun täyte:

200 g tummaa suklaata
200 g Hovi-juustoa tai Philadelphia-juustoa
150 g sokeria ( 1,8 dl)
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
2.5 dl kuohukermaa
(100 g pekaani- tai saksanpähkinöitä)
Mainos

koriste:

suklaata

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustotorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X