Reseptit
Kiitos

Nokkosmuhennos

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl täysmaitoa
250 g nuoria nokkosenlehtiä
1 tl suolaa
50 g fetajuustoa

Valmistusohje

  1. Ryöppää tuoreet nokkosenlehdet runsaassa kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan. Valuta hyvin ja hienonna veitsellä tai saksilla silpuksi.
  2. Sulata voi kattilassa.
  3. Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Kiehauta nopeasti, älä ruskista.
  4. Lisää puolet maidosta koko ajan sekoittaen ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna lämmetä lähes kiehuvaksi.
  5. Lisää loput maidosta, hienonnetut nokkoset ja suola. Sekoita jälleen tasaiseksi ja anna lämmetä kiehuvaksi.
  6. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia.
  7. Lisää kastikkeen joukkoon lopuksi murennettu fetajuusto
  • VINKKI:
  • Tarjoile nokkosmuhennosta uusien perunoiden tai paistetun hauen kera. Sekoita suolaa ja mustapippuria muutamaan desilitraan ruisjauhoja. Leivitä haukifi leet ruisjauhoissa ja paista voissa kypsiksi.
  • Herkullisen jälkiruoan saat pehmeistä vohveleista.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nokkosmuhennos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X