Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nokkostagliatelle

Korvaa pastassa pinaatti herkul­lisella nokko­sella. Nokkonen on parhaim­millaan, kun se on nuori, 5–10 sentin mittainen vaaleanvihreä verso. Nokkonen sisältää runsaasti rautaa, kalsiumia ja magnesiumia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Nokkostagliatelle:

  • 200 g nokkosenlehtiä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 2 dl kermaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 400 g tagliatellea

Valmistusohje

1. Nokkostagliatelle valmistuu näin. Keitä ensin 200 g nokkosia vähässä vedessä pari minuuttia. Valuta lävikössä käsin painellen ja hienonna pieneksi.

2. Kuori ja hienonna 1 valkosipulinkynsi ja 1 salottisipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä kasarissa. Lisää sipulit ja nokkoset, kuullota pari minuuttia. Lisää 2 dl kermaa ja 100 g maustamatonta tuorejuustoa, kuumenna. Mausta 1/2 tl suolaa ja 1/2 mustapippuria.

3. Keitä 400 g tagliatellepastaa suolatussa vedessä sopivan kypsäksi eli al dente -kypsäksi.

4. Lisää valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita niin, että kastike tarttuu pastaan. Tarjoa nokkostagliatelle heti ja sen lisukkeena nokkossipsejä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/19.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Nokkosta päähän – nokkonen tekee hyvää hiuksille


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nokkostagliatelle

Sinun täytyy kommentoidaksesi.