Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Nokkossipsit

Nokkossipsit voi helposti valmistaa nokkosenlehdistä. Friteeratut nokkossipsit maistuvat sellaisenaan ja tuovat hauskaa rakenetta myös nokkostagliatelleen ja muihin ruokiin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Nokkossipsit

1-2 l tuoreita ja puhtaita nokkosen versoja ja lehtiä
1/2-1 l rypsiöljyä
1/2 tl sormisuolaa
Mainos

Valmistusohje

1. Nokkossipsit valmistetaan uppopaistamalla. Kuumenna 1/2-1 l rypsiöljyä 160 asteeseen.

2. Lisää pieni määrä nokkosenlehtiä kuumaan öljyyn ja friteeraa 5–10 sekuntia. Pidä kansi ja sammutuspeite lähettyvillä, että voit tukahduttaa mahdollisen tulen nopeasti.

3. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Siirrä heti kuuma öljy pois levyltä. Viimeistele nokkossipsit sormisuolalla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2019.

Lue myös: Nouki nuoria nokkosia kevätherkkuihin

Lue myös Anna.fi: Nokkonen on herkkusuiden himoitsema villiyrtti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nokkossipsit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X