Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nokkossipsit

Nokkossipsit voi helposti valmistaa nokkosenlehdistä. Friteeratut nokkossipsit maistuvat sellaisenaan ja tuovat hauskaa rakenetta myös nokkostagliatelleen ja muihin ruokiin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Nokkossipsit

  • 1-2 l tuoreita ja puhtaita nokkosen versoja ja lehtiä
  • ½-1 l rypsiöljyä
  • ½ tl sormisuolaa

Valmistusohje

1. Nokkossipsit valmistetaan uppopaistamalla. Kuumenna 1/2-1 l rypsiöljyä 160 asteeseen.

2. Lisää pieni määrä nokkosenlehtiä kuumaan öljyyn ja friteeraa 5–10 sekuntia. Pidä kansi ja sammutuspeite lähettyvillä, että voit tukahduttaa mahdollisen tulen nopeasti.

3. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Siirrä heti kuuma öljy pois levyltä. Viimeistele nokkossipsit sormisuolalla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2019.

Lue myös: Nouki nuoria nokkosia kevätherkkuihin

Lue myös Anna.fi: Nokkonen on herkkusuiden himoitsema villiyrtti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nokkossipsit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.