Nopeasti paistettua kalaa
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 450 g kalaa fileenä (esimerkiksi turskaa, kuhaa tai kirjolohta)
- 1 munanvalkuainen tai 1-2 rkl vettä
- 1 rkl maissijauhoja
- 1-2 kevätsipulia
- 1 viipale inkivääriä
- 3-6 dl öljyä uppopaistamiseen
- 2 rkl sherryä
- 2 rkl vaaleaa soijakastiketta
- 0,5-1 rkl sokeria
- vesikastanjoita tai sieniä
Valmistusohje
- Älä poista suomustetusta kalasta nahkaa. Leikkaa filee tulitikkulaatikon kokoisiksi paloiksi. Liian pieneksi paloiteltuna kala hajoaa herkästi rasvassa keitettäessä. Kuivaa kalapalat. Sekoita kulhossa maissijauhot ja vesi tai valkuainen.
- Hienonna kevätsipulit ja inkivääri.
- Kuumenna öljy wokissa tai padassa, pienennä lämpöä ja kypsennä kalapalat. Nosta kypsät kalapalat reikäkauhalla valumaan. Vähennä keittoastiasta öljyä, niin että sitä jää vain 0,5 rkl. Lisää tehoa ja heitä pannuuun inkivääri, sipulisilppu ja kalapalat. Ravistele pannua, käännä kalat varovasti ja lisää viiniä, soijakastiketta ja sokeria. Kuumenna kiehumapisteeseen, tarkista kalan maku ja kypsyys ja tarjoa heti.
- Kalan on oltava tuoretta eikä sitä saa kypsentää liikaa, sillä muuten se menettää parhaan makunsa ja rakenteensa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nopeasti paistettua kalaa