maapähkinävokki
Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Maapähkinäwokki

Maapähkinävokki tuo uutta jujua arkiruokapöytään. Vegewokki on nopea ja maukas. Maapähkinävoista tulee ihanan täyteläinen maku, jota lime mukavasti taittaa. Kasviksia kannattaa kypsentää vain hetki, jotta niihin jää hyvä purutuntuma. Jos haluat annoksesta vegaanisen, korvaa kalakastike soijakastikkeella.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Maapähkinäwokki:

4 porkkanaa
1 paprika
4 kevätsipulin vartta
3-4 cm:n pätkä inkivääriä
400 g tofua
250 g nuudeleita
1/2 dl suolapähkinöitä
1 limetin mehu

Kastike:

5 rkl maapähkinävoita (makeuttamatonta)
4 rkl vettä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
3 rkl öljyä
ripaus chilijauhetta

Keskustelu

Todella herkullista! Laitoin chilijauheen sijaan kokonaisen punaisen chilin, tuli mukavasti potkua. Aika-arvio ihmetyttää reseptin kohdalla. Itselläni meni tunti tämän ruoan valmistamiseen. Neljä porkkanaa pieniksi tikuiksi, paprikan viipalointi, kesäkurpitsat, inkiväärit, tofu ym. pilkkominen kestää jo itsessään sen puoli tuntia. Lisäksi kastikkeen valmistus, nuudelit ja koko homman paistaminen. Aikamoinen ammattikokki saa olla, jos tekee kaiken tämän alle puolessa tunnissa. Mielestäni olisi parempi, että valmistusaika vastaisi kotikokilta menevää aikaa eikä aikaa, joka ammattikokilla menee ruoan valmistukseen sen jälkeen kun miso on tehty.

Samaa mieltä – aikaa vierähtää paljon kauemmin kuin ohjeessa on mainittu. Mutta hyvää oli!

Kommentoi juttua: Maapähkinäwokki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X