Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Maapähkinäwokki

Kokeile välillä jotain uutta. Vegewokki on nopea ja maukas. Maapähkinävoista tulee ihanan täyteläinen maku, jota lime mukavasti taittaa. Kasviksia kannattaa kypsentää vain hetki, jotta niihin jää hyvä purutuntuma.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Maapähkinäwokki:

4 porkkanaa
1 paprika
4 kevätsipulin vartta
3-4 cm:n pätkä inkivääriä
400 g tofua
250 g nuudeleita
1/2 dl suolapähkinöitä
1 limetin mehu

Kastike:

5 rkl maapähkinävoita (makeuttamatonta)
4 rkl vettä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
3 rkl öljyä
ripaus chilijauhetta

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Lämmitä maapähkinävoita ja vettä muutama sekunti mikrossa, jotta saat siitä helpommin käsiteltävää. Lisää kala- ja soijakastike sekä öljy ja sekoita tasaiseksi. Mausta halutessasi ripauksella chilijauhetta.

2. Kuori porkkanat ja leikkaa niistä kapean tikun mallisia. Suikaloi myös paprika ja viipaloi kevätsipuli. Kuori ja raasta tai pilko inkivääri pieneksi. Leikkaa tofu haluamasi malliseksi. Tofua kannattaa kuivata talouspaperilla painellen, jotta siitä tulee paistaessa rapeampaa.

3. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Paista tofua korkeareunaisella paistinpannulla tai wokkipannulla muutama minuutti melko kuumalla lämmöllä, jotta saat pinnasta kauniin ruskean. Laske hiukan lämpöä, lisää porkkanat sekä paprikat ja paista vielä hetki. Lisää inkivääri, maapähkinäkastike sekä kypsät, valutetut nuudelit ja sekoita hyvin. Lisää vielä kevätsipuli ja pähkinät. Mausta valmis wokki limetin mehulla.

Ohje: Valmiiseen pöytään

maapähkinäwokki

Paistettu tofu ja tuhti maapähkinäkastike loihtivat nopeasta kasviswokista ruokaisan. Kuva: Pekka Holmström

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 1/18.

Vokki maistuu arkena:

broilerivokki_1

Broilerivokki

liha-noodelivokki

Liha-noodelivokki

lohi-mangoldivokki

Lohi-mangoldivokki

Ruoka.fi: Pikapaistettu Oumph-kasvisvokki

Keskustelu

Todella herkullista! Laitoin chilijauheen sijaan kokonaisen punaisen chilin, tuli mukavasti potkua. Aika-arvio ihmetyttää reseptin kohdalla. Itselläni meni tunti tämän ruoan valmistamiseen. Neljä porkkanaa pieniksi tikuiksi, paprikan viipalointi, kesäkurpitsat, inkiväärit, tofu ym. pilkkominen kestää jo itsessään sen puoli tuntia. Lisäksi kastikkeen valmistus, nuudelit ja koko homman paistaminen. Aikamoinen ammattikokki saa olla, jos tekee kaiken tämän alle puolessa tunnissa. Mielestäni olisi parempi, että valmistusaika vastaisi kotikokilta menevää aikaa eikä aikaa, joka ammattikokilla menee ruoan valmistukseen sen jälkeen kun miso on tehty.

Samaa mieltä – aikaa vierähtää paljon kauemmin kuin ohjeessa on mainittu. Mutta hyvää oli!

Kommentoi juttua: Maapähkinäwokki

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X