Maapähkinäwokki
Kokeile välillä jotain uutta. Vegewokki on nopea ja maukas. Maapähkinävoista tulee ihanan täyteläinen maku, jota lime mukavasti taittaa. Kasviksia kannattaa kypsentää vain hetki, jotta niihin jää hyvä purutuntuma.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Maapähkinäwokki:
4
porkkanaa
1
paprika
4
kevätsipulin vartta
3-4 cm:n
pätkä inkivääriä
400 g
tofua
250 g
nuudeleita
1/2 dl
suolapähkinöitä
1
limetin mehu
Kastike:
5 rkl
maapähkinävoita (makeuttamatonta)
4 rkl
vettä
1 rkl
kalakastiketta
1 rkl
soijakastiketta
3 rkl
öljyä
ripaus
chilijauhetta
Keskustelu
Todella herkullista! Laitoin chilijauheen sijaan kokonaisen punaisen chilin, tuli mukavasti potkua. Aika-arvio ihmetyttää reseptin kohdalla. Itselläni meni tunti tämän ruoan valmistamiseen. Neljä porkkanaa pieniksi tikuiksi, paprikan viipalointi, kesäkurpitsat, inkiväärit, tofu ym. pilkkominen kestää jo itsessään sen puoli tuntia. Lisäksi kastikkeen valmistus, nuudelit ja koko homman paistaminen. Aikamoinen ammattikokki saa olla, jos tekee kaiken tämän alle puolessa tunnissa. Mielestäni olisi parempi, että valmistusaika vastaisi kotikokilta menevää aikaa eikä aikaa, joka ammattikokilla menee ruoan valmistukseen sen jälkeen kun miso on tehty.
Samaa mieltä – aikaa vierähtää paljon kauemmin kuin ohjeessa on mainittu. Mutta hyvää oli!
Maukasta höpöhöpö! Kastiketta ois voinu tehä vähintään tuplat! Se hävis pannulta ja varsinki tofu jäi ihan mauttomaksi. Liikaa kaikkea muuta myös, ei meinannu mahtua pannulle.
Miks noi mainokset pitää tunkea ton kauppalistat puoliväliin, nyt jäi osa tuotteista ostamatta kun en huomannut että lista jatkuu mainoksen jälkeen. Ehkä kannattaisi käyttää käyttöliittymä asiantuntijaa tämän blogin suunnittelussa apuna?
Kommentoi juttua: Maapähkinäwokki