Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nutella-joulutorttu

Nutella-joulutorttu taitellaan söpösti kuusen muotoon. Suussasulavat tikkutortut sopivat pikkujouluihin, illanistujaisiin ja jouluista kahvipöytää piristämään.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Nutella-joulutorttu

  • 500 g iso voitaikinalevy (pakaste)

Nutella-pekaanipähkinäkreemi

  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 dl Nutellaa eli hasselpähkinälevitettä

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Lisäksi

  • liotettuja varrastikkuja

Valmistusohje

Nutella-joulutorttu valmistuu helposti näin:

  1. Liota varrastikkuja vedessä noin tunti ennen käyttöä. Sulata iso voitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta desilitra pekaanipähkinöitä ja kaksi desilitraa Nutellaa teholeikkuriin ja aja tasaiseksi kreemiksi.
  2. Kauli sulanut taikina puolta ohuemmaksi jauhoja apuna käyttäen. Levitä päälle tasaisesti kreemi.
  3. Leikkaa taikinalevy pizzaleikkurilla tai terävällä veitsellä sentin paksuisiksi suikaleiksi. Taita taikinasuikaleet laskostaen ensin leveämmältä osalta ja päältä kaventaen, kunnes suikaleista muodostuu puumainen.
  4. Kiinnitä laskokset varrastikuilla ja siirrä pienelle leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Jos taikina pehmenee liikaa, voit nostaa laskostetut viilentymään jääkaappiin ennen paistoa.
  5. Paista Nutella-joulutorttu 200-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä, kunnes ne ovat täysin jäähtyneet.

Vinkki! Tarjoa nutella-joulutorttu glögin kanssa.

nutellatorttu

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2023.

Lue myös Anna.fi: Omena-valkosuklaa-tähtitortut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nutella-joulutorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.