Nutella-joulutorttu
Nutella-joulutorttu taitellaan söpösti kuusen muotoon. Suussasulavat tikkutortut sopivat pikkujouluihin, illanistujaisiin ja jouluista kahvipöytää piristämään.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Nutella-joulutorttu
- 500 g iso voitaikinalevy (pakaste)
Nutella-pekaanipähkinäkreemi
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- 2 dl Nutellaa eli hasselpähkinälevitettä
Voiteluun
- 1 kananmuna
Lisäksi
- liotettuja varrastikkuja
Valmistusohje
Nutella-joulutorttu valmistuu helposti näin:
- Liota varrastikkuja vedessä noin tunti ennen käyttöä. Sulata iso voitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta desilitra pekaanipähkinöitä ja kaksi desilitraa Nutellaa teholeikkuriin ja aja tasaiseksi kreemiksi.
- Kauli sulanut taikina puolta ohuemmaksi jauhoja apuna käyttäen. Levitä päälle tasaisesti kreemi.
- Leikkaa taikinalevy pizzaleikkurilla tai terävällä veitsellä sentin paksuisiksi suikaleiksi. Taita taikinasuikaleet laskostaen ensin leveämmältä osalta ja päältä kaventaen, kunnes suikaleista muodostuu puumainen.
- Kiinnitä laskokset varrastikuilla ja siirrä pienelle leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Jos taikina pehmenee liikaa, voit nostaa laskostetut viilentymään jääkaappiin ennen paistoa.
- Paista Nutella-joulutorttu 200-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä, kunnes ne ovat täysin jäähtyneet.
Vinkki! Tarjoa nutella-joulutorttu glögin kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2023.
Lue myös Anna.fi: Omena-valkosuklaa-tähtitortut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nutella-joulutorttu