Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Nyhtöbroileri

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 kokonainen (jyvä)broileri
2 (banaanisalotti)sipulia
1 kokonainen valkosipuli
1 luomusitruuna
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
ripaus chiliä
1 tl paprikajauhetta
sitruunatimjamia
1 rkl sitruunaöljyä
vettä

Valmistusohje

Nyhtöbroileri kypsennetään miedossa uunin lämmössä ylikypsäksi nyhtöpossun tapaan. Nyhtöbroilerin voi tarjota pääruoaksi riisin kera tai repiä haarukalla leivän täytteeksi.

1. Huuhdo ja kuivaa broileri. Kuori ja lohko sipulit. Työnnä sipulilohkot, kokonainen valkosipuli ja sitruunankuoret broilerin vatsaan. Sido lintu puuvillalangalla tai työnnä koivet nahkaan tehdyn reiän läpi. Nosta lintu uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle vettä.

2. Sekoita mausteet ja suola. Hiero seos linnun pintaan. Kaada päälle sitruunamehu ja öljy. Kypsennä broileria 120-asteisessa uunissa 3-4 tuntia välillä paistoliemellä valellen.

3. Nosta kypsä broileri uunista, ja revi liha luista kahdellla haarukalla nyhtäen. Tarjoa nyhtöbroileri salaatin, leivän tai riisin kanssa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nyhtöbroileri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X