Nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza
Nyhtökaura sopii loistavasti pizzaan. Pippurinen rucola, rapeat kurpitsansiemenet ja valkosipulikastike antavat pizzalle upean maun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Pohja
- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- ¼ tl sokeria
- 1 rkl öljyä
- noin 5 dl vehnäjauhoja
Täyte
- ½ prk (400 g) maustettua tomaattikastiketta
- 1 pkt (250 g) maustettua nyhtökauraa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2–3 palloa buffala mozzarellaa
- 250 g kirsikkatomaattia
Päälle
- 1 ruukku rucolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ punasipuli
- ½ dl kurpitsansiemeniä
- valmista tai itse tehtyä valkosipulimajoneesikastiketta
Valmistusohje
Nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza tehdään helposti näin:
1. Tee pohja. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta jauhot ja vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Laita leivinliinan alle kohoamaan kaksinkertaiseksi.
2. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmat pois. Jaa neljään osaan. Kauli suoraan leivinpaperin päälle pyöreä pizza tai yksi iso peltipizza.
3. Levitä tomaattikastike pohjalle. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja levitä kastikkeen päälle. Sekoita nyhtökauran joukkoon oliiviöljy ja levitä tomaattikastikkeen päälle.
4. Paista uunissa 250 asteessa noin 12 minuuttia.
5. Sekoita rucola ja öljy. Kuori ja viipaloi punasipuli ja sekoita rucolan joukkoon. Levitä kuuman pizzan päälle. Viimeistele kurpitsansiemenillä ja valkosipulimajoneesilla.
Lisää reseptejä:
Kasvispizzat kahdella täytteellä Fenkoli-rosmariinipizza Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza
Ohjeesta on jäänyt uupumaan nuo kirsikkatomaatit. Puolitin ja laitoin mozzarellan kanssa yhtä aikaa. Hyvin toimii.
Ja herkkua oli!!