Reseptit
30-60 min
4

Nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza

Nyhtökaura sopii loistavasti pizzaan. Pippurinen rucola, rapeat kurpitsansiemenet ja valkosipulikastike antavat pizzalle upean maun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja

2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
¼ tl sokeria
1 rkl öljyä
noin 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

½ prk (400 g) maustettua tomaattikastiketta
1 pkt (250 g) maustettua nyhtökauraa
3 rkl oliiviöljyä
2–3 palloa buffala mozzarellaa
250 g kirsikkatomaattia

Päälle

1 ruukku rucolaa
2 rkl oliiviöljyä
½ punasipuli
½ dl kurpitsansiemeniä
valmista tai itse tehtyä valkosipulimajoneesikastiketta

Valmistusohje

1. Tee pohja. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta jauhot ja vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Laita leivinliinan alle kohoamaan kaksinkertaiseksi.

2. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmat pois. Jaa neljään osaan. Kauli suoraan leivinpaperin päälle pyöreä pizza tai yksi iso peltipizza.

3. Levitä tomaattikastike pohjalle. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja levitä kastikkeen päälle. Sekoita nyhtökauran joukkoon oliiviöljy ja levitä tomaattikastikkeen päälle.

4. Paista uunissa 250 asteessa noin 12 minuuttia.

5. Sekoita rucola ja öljy. Kuori ja viipaloi punasipuli ja sekoita rucolan joukkoon. Levitä kuuman pizzan päälle. Viimeistele kurpitsansiemenillä ja valkosipulimajoneesilla.

Lisää reseptejä:

Kasvispizzat kahdella täytteellä
Fenkoli-rosmariinipizza
Ruoka.fi: Kasvis-levypizza

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X