Okonomiyaki
Okonomiyaki yhdistää munakkaan ja pannukakun. Kaalia sisältävä japanilaisten oma munakas tarjotaan maustekastikkeiden kanssa
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Okonomiyaki
- 250 g valkokaalia
- 2 kevätsipulin vartta
- 2 kananmunaa
- 1 ½ dl vettä
- 1 ½ tl soijakastiketta
- 1 tl worcestershirenkastiketta
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
Paistamiseen
- 1 rkl rypsiöljyä
Kastike
- 3 rkl teriyakikastiketta
- 2 rkl ketsuppia
- 2 rkl worcestershirenkastiketta
Lisäksi
- ½ dl majoneesia
- 1 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Okonomiyaki valmistuu helposti näin:
1. Leikkaa 250 grammaa valkokaalia hyvin ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai leikkaa veitsellä. Hienonna kaksi vartta kevätsipulia ja säästä osa munakkaiden pinnalle.
2. Sekoita kulhossa kaksi kanamunaa, puolitoista desilitraa vettä, puolitoista teelusikallista soijakastiketta, teelusikallinen worcestershirenkastiketta, kaksi desilitraa vehnäjauhoja ja puoli teelusikallista suolaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää kaali ja kevätsipulit taikinaan ja sekoita.
3. Kuumenna ruokalusikallinen rypsiöljyä pannulla ja lusikoi puolet taikinamassasta pannulle. Paista munakasta kuumalla pannulla, kunnes pohja alkaa ruskistua. Käännä munakas ja alenna hieman lämpöä. Paista yhteensä 8–10 minuuttia, kunnes molemmat puolet ovat kullanruskeita.
4. Sekoita kastikkeen ainekset eli kolme ruokalusikallista teriyakikastiketta, kaksi ruokalusikallista ketsuppia ja kaksi ruokalusikallista worcestershirenkastiketta tasaiseksi. Kumoa okonomiyaki tarjoilulautaselle ja valuta ja levitä päälle kastiketta. Pursota pinnalle majoneesiraitoja ja koristele seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.
Vinkki! Tarjoa okonomiyaki lounaaksi tai päivälliseksi raikkaan salaatin kera.
Katso videolta, miten okonomiyaki valmistetaan:
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/2023.
Lue myös Anna.fi: Japanilaiset kaali-munakaslettuset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Okonomiyaki