Omenahyve
Antellin leipomo aloitti 1880 nimensä mukaisesti Katri Antellin perustamana yhden naisenleipomona. Vuonna 1899 perustettiin Ouluun ensimmäinen Antellin kahvila. Avajaisissa tarjottiin hyvänä sokerileipurina tunnetun kahvilanpitäjän leipomaa omenahyvettä. Silloin äppelpaita sai ottaa 25 pennillä niin paljon kuin ilikesi ottaa. Omenahyve on vieläkin konsernin kuuluisin täytekakku, marenkia, runsaasti omenalohkoja ja vaniljakreemiä sisältävä herkku tarjotaan reilusti annostellun vaniljakastikkeen kera.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Omenahyveen kakkulevyt:
2.5 dl
sokeria
6 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
225 g
voita tai margariinia
1
kananmuna
Vaniljakreemi:
2 dl
vispikermaa
1 1/2 dl
vettä
70 g
vaniljakreemijauhetta
Omenahyveen täyte:
1 kg
omenia
2 dl
vettä
1 dl
sokeria
1-2
kanelitankoa
1
sitruunan mehu
kuorrutus:
3-4
munanvalkuaista
1/2-3/4 dl
sokeria
Keskustelu
Puuttuu vaniljatäytteen ohje
Hei, vaniljakreemitäyte on lisätty ohjeeseen. t. Kotiliesi
Kommentoi juttua: Omenahyve