Reseptit
30-60 min
6

Omenainen crumble

Omenapaistoksen päällä on paksu ja rapea kerros crumblea, joka on ehdottomasti se herkullisin juttu.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 vihreää omenaa
1 dl sokeria
1 tl jauhettua kanelia
2 rkl sitruunamehua

Crumble

3 dl vehnäjauhoja
1 ¾ dl sokeria
1 tl jauhettua kanelia
2 dl kaurahiutaleita
225 g huoneenlämpöistä voita

Lisäksi

vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

2. Pese ja kuutioi tai lohko omenat kuorineen. Sekoita omenoiden joukkoon sokeri, kaneli ja sitruunamehu. Kaada voideltuun uunivuokaan.

3. Tee crumble. Yhdistä jauhot, sokeri, kaneli ja kaurahiutaleet. Sekoita seos voin joukkoon ja levitä omenoiden päälle.

4. Paista uunin keskitasolla noin 40–45 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä ja niiden pinta rapea.

5. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Lisää reseptejä:

Omenapaistos
Kanelinen omenapaistos
Manteli-omenapaistos
Ruoka.fi: Helppo gluteeniton omenapaistos

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Omenainen crumble

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X