Omenainen puolukkakeitto
Omenainen puolukkakeitto maistuu puuron kera tai jälkiruokana kermavaahtonokareen kera. Kanelitanko tuo kiisseliin herkullisen vivahteen.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Omenainen puolukkakeitto:
- 5 dl puolukoita
- 1 ½ l vettä
- kanelitanko
- 2 dl sokeria
- ½ dl perunajauhoja
- 1 dl Kylmää vettä
- 5 dl pakastettua omenasosetta
Valmistusohje
Omenainen puolukkakeitto tehdään helposti näin:
- Keitä puolukoita, kanelitankoa ja vettä hiljalleen puolisen tuntia. Siivilöi puolukat ja kanelitanko mehusta.
- Kaada sokeri mehun joukkoon. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Lisää suurus ohuena nauhana kuumaan mehuun keitosta koko ajan sekoittaen. Kuumenna kunnes kiisseli kiehahtaa.
- Lisää joukkoon omenasose ja kaada keitto tarjoiluastiaan jäähtymään.
Katso myös: Mansikkakeitto
Katso myös Anna.fi/ruoka: Uuniohrapuuroa ja mehukeittoa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenainen puolukkakeitto