Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenainen puolukkakeitto

Omenainen puolukkakeitto maistuu puuron kera tai jälkiruokana kermavaahtonokareen kera. Kanelitanko tuo kiisseliin herkullisen vivahteen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
0  annosta

Ainekset

Omenainen puolukkakeitto:

  • 5 dl puolukoita
  • 1 ½ l vettä
  • kanelitanko
  • 2 dl sokeria
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 dl Kylmää vettä
  • 5 dl pakastettua omenasosetta

Valmistusohje

Omenainen puolukkakeitto tehdään helposti näin:

  1. Keitä puolukoita, kanelitankoa ja vettä hiljalleen puolisen tuntia. Siivilöi puolukat ja kanelitanko mehusta.
  2. Kaada sokeri mehun joukkoon. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Lisää suurus ohuena nauhana kuumaan mehuun keitosta koko ajan sekoittaen. Kuumenna kunnes kiisseli kiehahtaa.
  3. Lisää joukkoon omenasose ja kaada keitto tarjoiluastiaan jäähtymään.

Katso myös: Mansikkakeitto

Katso myös Anna.fi/ruoka: Uuniohrapuuroa ja mehukeittoa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenainen puolukkakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.