Reseptit
alle 30 min
8

Paahdettu ruusukaalisalaatti ja saksanpähkinävoi

Ainekset

Lisää kauppalistalle
600 g ruusukaaleja
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl siideriviinietikkaa
1 oksa tuoretta timjamia
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Saksanpähkinävoi

3 rkl saksanpähkinöitä
25 g voita

Valmistusohje

1. Pese ruusukaalit ja leikkaa niistä kannat ohuesti. Poista tarvittaessa päällimmäiset lehdet. Viipaloi ydinosa pitkittäin kolmeen osaan. Kiehauta teflonpintaisessa kasarissa 1 dl vettä ja lisää joukkoon ruusukaalit. Nosta kansi päälle. Höyrytä ruusukaaleja minuutin verran puolikypsiksi.

2. Valmista saksanpähkinävoi. murskaa pähkinät pakastepussissa kaulimen avulla. Notkista pehmeä voi ja sekoita pähkinämurskan joukkoon.

3. Poista kattilan kansi ja anna kosteuden höyrystyä pois. lisää oliiviöljy ja hienonnettu valkosipulinkynsi ruusukaalien joukkoon ja kääntele, kunnes kaalit saavat hieman väriä. Nosta kasari syrjään liedeltä.

4. Mausta siideriviinietikalla, hienonnetulla tuoreella timjamilla ja ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.

5. Nosta kaalit tarjoilukulhoon ja nostele päälle hasselpähkinävoita nokareina. Tarjoa heti.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Pien erehdys resptisä saksanpähkinävoita valmesiteetn mutta hasselpähkinää lisätään lopuksi 🙂 Lupaava ohje, aion pitätytyä saksanpähkinässä, kun kokeilen tätä.

Kommentoi juttua: Paahdettu ruusukaalisalaatti ja saksanpähkinävoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X