Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Maittava tomaattikastike

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl persiljasilppua
2 rkl oliiviöljyä
400 g kaltattuja, murskattuja tomaatteja tai valmista tomaattimurskaa
2-3 rkl tomaattipyreetä
1-2 tl basilikaa tai oreganoa
0.5 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
(ripaus sokeria)
Mainos

Valmistusohje

Maittava tomaattikastike

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.
Kuullota ne öljyssä kullankeltaisiksi.

2. Lisää joukkoon tomaatit mehuineen,
tomaattipyree
ja mausteet.

3. Sekoita välillä ja kypsennä
miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia
tai kunnes kastike on sakeutunut.

4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa
yrttejä.

  • Vinkki! Tomaattikastike sopii kaikkien pastaruokien,
    riisin, lihan, kanan ja kalan kanssa
    nautittavaksi. Buon appetito!

  • Tomaattiruoan kanssa voit tarjota myös
    bruschettaa, joka on lämmin uunissa
    valmistettava alkupala tai keiton lisuke.
    Leikkaa maalaisleivästä tai patongista pieniä
    paloja. Sivele palaset oliiviöljyllä
    ja levitä
    päälle tomaattikastiketta tai -murskaa.
    Paahda leipiä uunissa, kunnes ne ovat kullanruskeita.
    Tarjoile tuoreen basilikan kera.

  • Näin kalttaat tomaatit: Tee tomaattiin ristiviilto terävällä veitsellä. Kasta tomaatti kiehuvaan veteen puoleksi minuutiksi tai kunnes kuori alkaa irrota. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Paloittele tomaatti pieniksi paloiksi ja ota siitä myös mehu talteen. Lisää tomaatin palat ja mehu kastikkeeseen. Tee näin tomaatti kerrallaan tarjoiltavaa kastiketta vastaava määrä. Poista tomaatista aina vihreä, puumainen kantaosa, vaikka et sitä kalttaisikaan.

Avainsanat

Keskustelu

Piti tehdä ruokaa, mutta ei löytynyt ohjeita tomaattikastikkeeseen. Ei olla vielä kokeiltu tätä, mutta ajateltiin yrittää.

Kommentoi juttua: Maittava tomaattikastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X