Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Päärynä-sinihomejuustopiirakka

Päärynä-sinihomejuustopiirakka on hurmaava yhdistelmä suolaista ja makeaa, rapeaa ja täyteläisen pehmeää. Rapsakka filotaikina kätkee sisälleen mantelimassalla mehevöitetyn päärynä-sinihomejuustotäytteen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pohja:

  • 3-4 levyä filotaikinaa
  • 50 g voita

Täyte

  • 2 päärynää
  • 150 g mantelimassaa
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl vettä
  • 100 g sinihomejuustoa, kuten Stiltonia

Pinnalle

  • ½ dl mantelilastuja

Valmistusohje

Päärynä-sinihomejuusto leivotaan helposti näin:

1. Anna filotaikinalevyjen sulaa täysin, sillä puolisulanut rulla murtuu helposti avatessa.

2. Valmista täyte. Huuhtele päärynät. Viipaloi ohuiksi renkaiksi. Voit poistaa keskiosaan jääneet siemenet. Jauha paloiteltu mantelimassa, sokeri ja vesi teholeikkurissa tai monitoimikoneessa, jossa on leikkuuterä.

3. Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjakakkuvuoka leivinpaperilevyllä. Halkaise filotaikina-arkit. Sulata rasva ja anna maitosakan painua pohjaan. Asettele vuokaan filolevyjä päällekkäin niin, että levyt nousevat myös reunoille. Pakkaa loput taikinalevyt huolellisesti takaisin pakettiin.

4. Levitä piirakkavuokaan ensin mantelitäyte. Asettele pinnalle päärynäviipaleet. Murusta päälle sinihomejuustoa. Ripottele päälle mantelilastut. Voitele kirkastetulla voilla filotaikinan reunat.

5. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen vuoasta irrottamista.

Lue lisää: Näin käytät filotaikinaa – poimi vinkit ja 6 herkullista ohjetta

Lue lisää Anna.fi/ruoka: Päärynä-sinihomejuustorulla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Päärynä-sinihomejuustopiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.