
Päärynä-sinihomejuustopiirakka
Päärynä-sinihomejuustopiirakka on hurmaava yhdistelmä suolaista ja makeaa, rapeaa ja täyteläisen pehmeää. Rapsakka filotaikina kätkee sisälleen mantelimassalla mehevöitetyn päärynä-sinihomejuustotäytteen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pohja:
- 3-4 levyä filotaikinaa
- 50 g voita
Täyte
- 2 päärynää
- 150 g mantelimassaa
- 2 rkl sokeria
- 3 rkl vettä
- 100 g sinihomejuustoa, kuten Stiltonia
Pinnalle
- ½ dl mantelilastuja
Valmistusohje
Päärynä-sinihomejuusto leivotaan helposti näin:
1. Anna filotaikinalevyjen sulaa täysin, sillä puolisulanut rulla murtuu helposti avatessa.
2. Valmista täyte. Huuhtele päärynät. Viipaloi ohuiksi renkaiksi. Voit poistaa keskiosaan jääneet siemenet. Jauha paloiteltu mantelimassa, sokeri ja vesi teholeikkurissa tai monitoimikoneessa, jossa on leikkuuterä.
3. Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjakakkuvuoka leivinpaperilevyllä. Halkaise filotaikina-arkit. Sulata rasva ja anna maitosakan painua pohjaan. Asettele vuokaan filolevyjä päällekkäin niin, että levyt nousevat myös reunoille. Pakkaa loput taikinalevyt huolellisesti takaisin pakettiin.
4. Levitä piirakkavuokaan ensin mantelitäyte. Asettele pinnalle päärynäviipaleet. Murusta päälle sinihomejuustoa. Ripottele päälle mantelilastut. Voitele kirkastetulla voilla filotaikinan reunat.
5. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen vuoasta irrottamista.
Lue lisää: Näin käytät filotaikinaa – poimi vinkit ja 6 herkullista ohjetta
Lue lisää Anna.fi/ruoka: Päärynä-sinihomejuustorulla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Päärynä-sinihomejuustopiirakka