Reseptit
30-60 min
10

Päärynä-sinihomejuustopiirakka

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3-4 levyä filotaikinaa
50 g voita

Täyte

2 päärynää
150 g mantelimassaa
2 rkl sokeria
3 rkl vettä
100 g sinihomejuustoa, kuten Stiltonia

Pinnalle

½ dl mantelilastuja

Valmistusohje

1. Anna filotaikinalevyjen sulaa täysin, sillä puolisulanut rulla murtuu helposti avatessa.

2. Valmista täyte. Huuhtele päärynät. Viipaloi ohuiksi renkaiksi. Voit poistaa keskiosaan jääneet siemenet. Jauha paloiteltu mantelimassa, sokeri ja vesi teholeikkurissa tai monitoimikoneessa, jossa on leikkuuterä.

3. Vuoraa halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjakakkuvuoka leivinpaperilevyllä. Halkaise filotaikina-arkit. Sulata rasva ja anna maitosakan painua pohjaan. Asettele vuokaan filolevyjä päällekkäin niin, että levyt nousevat myös reunoille. Pakkaa loput taikinalevyt huolellisesti takaisin pakettiin.

4. Levitä piirakkavuokaan ensin mantelitäyte. Asettele pinnalle päärynäviipaleet. Murusta päälle sinihomejuustoa. Ripottele päälle mantelilastut. Voitele kirkastetulla voilla filotaikinan reunat.

5. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen vuoasta irrottamista.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Päärynä-sinihomejuustopiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X