Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Paholaisen hillo

Paholaisen hillo tehdään tomaatista, paprikasta ja tulisista chileistä. Tulisuutta voi säätää oman maun mukaan lisäämällä tai vähentämällä chiliä. Hillomainen koostumus tulee hillosokerista. Makean tulinen hillo on mieluinen lahja tulisen ystävälle!

Ainekset

Paholaisen hillo

  • 800 g kypsiä punaisia tomaatteja
  • 4 punaista paprikaa
  • 100 g chilejä (yhdistele erimakuisia, värisiä ja tulisuusasteeltaan erilaisia)
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ tl savusuolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippurirouhetta
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 3 dl hillosokeria

Valmistusohje

Pahoilaisen hillo tehdään helposti näin:

  1. Pilko 800 grammaa tomaatteja, neljä paprikaa, sata grammaa chilejä ja kymmenen valkosipulinkynttä.
  2. Kuumenna kattilassa kaksi ruokalusikallista öljyä ja lisää kasvikset. Kuullota noin kymmenen minuuttia. Mausta kastike puolellatoista teelusikallista savusuolaa ja teelusikallisella rouhittua mustapippuria. Sekoita.
  3. Lisää puoli desilitraa punaviinietikkaa ja keitä kaksi minuuttia. Lisää kolme desiä hillosokeria ja keitä hilloa noin kymmenen minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella halutessasi.
  4. Desinfioi kuusi kappaletta pieniä noin kahden desin vetoisia purkkeja hyvin. Täytä puhtaat purkit kuumalla hillolla ja kierrä kansi tiukasti kiinni. Jäähdytä ja nosta purkit jäähdyttyään jääkaappiin.
  5. Paholaisen hillo on valmista parin päivän päästä, mutta se säilyy kuukausia avaamattomana.

Lue myös: Kokeile paholaisenkastiketta salaattiin!

Lue myös Anna.fi: Paholaisen munat maistuvat alkupaloina


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paholaisen hillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.