Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pane bianco -leipä

Pane bianco -leipä pitää sisällään reilusti juustoa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja basilikaa. Lämmitä leipää ennen tarjoamista 200-asteisesssa uunissa muutaman minuutin ajan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pane bianco -leipä

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl lämmintä vettä
  • 1 dl lämmintä maitoa
  • 3 rkl oliiviöljyä

Täyte

  • 150 g kermajuustoa
  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl basilikaa

Valmistusohje

Pane bianco -leipä leivotaan helposti näin:

1. Sekoita kuivat aineet eli kuusi desilitraa vehnäjauhoja, kaksi teelusikallista kuivahiivaa ja teelusikallinen suolaa kulhossa. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja lisää desilitra lämmintä vettä, desilitra lämmintä maitoa sekä kolme ruokalusikallista oliiviöljyä. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

2. Valmistele täytteet taikinan kohotessa. Raasta 150 grammaa kermajuustoa, suikaloi sata grammaa aurinkokuivattuja tomaatteja, hienonna kolme valkosipulinkynttä sekä desilitra basilikaa.

3. Kauli taikina levyksi (50 cm x 40 cm). Levitä päälle täytteet. Kääri levy rullaksi. Jätä sauma leivän alapuolelle. Nipistä rullan päät hyvin kiinni. Nosta leipä pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa puolen sentin syvyinen pitkittäinen viilto leipään. Jätä päät kiinni parin sentin matkalta.

4. Muotoile rulla S-kirjaimen muotoiseksi. Työnnä päät leivän alle keskelle leipää siten, että muodostuu kahdeksikko. Kohota peitettynä tunti.

5. Paista pane bianco -leipä 180 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 17/2022.

Lue myös: Leipäkranssi x 2 – nämä täytetyt leivät ovat kesäjuhlien suosikkeja!

Lue myös Anna.fi: Leivo italialaista leipää kotona – nappaa vinkit focaccian tekoon


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pane bianco -leipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.