Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Papuja ja pinaattia Chihuahuan tapaan (Frijoles con espinacas)

Papuja ja pinaattia Chihuahuan tapaan valmistuu nopeasti säilötyistä tomaateista, pakastepinaatista ja valmiiksi keitetyistä valkoisista tai kidneypavuista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Papuja ja pinaattia Chihuahuan tapaan (Frijoles con espinacas)

  • 3 rkl maissi-, oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 kpl iso sipuli
  • 2-3 kpl kuorittua tomaattia
  • tai tölkki säilöttyä tomaattia
  • noin 5 dl pinaattia
  • 5-10 dl keitettyjä papuja (esimerkiksi kidney-tai valkoisia papuja)
  • papujen keitinlientä, kasvislientä tms.

Valmistusohje

Papuja ja pinaattia Chihuahuan tapaan (Frijoles con espinacas) valmistuu näin:

  1. Hienonna sipuli ja kuullota se kuumassa öljyssä.
  2. Lisää tomaatit ja pinaatti. Kuumenna noin 2 minuuttia.
  3. Lisää pavut, tarvittaessa vähän nestettä ja ripaus suolaa. Kuumenna vielä noin 5 minuuttia.
  4. Tajoa papuja ja pinaattia Chihuahuan tapaan (Frijoles con espinacas) chilikastikkeen ja vehnätortillan kanssa.

Vinkki: ”Meksikolaiseen tapaan keitetyt pavut valmistetaan siten, että ensin pavut pestään erittäin huolellisesti, sillä papujen joukossa voi olla esimerkiksi kivenpalasia. Huuhdotut pavut laitetaan pataan ja päälle kaadetaan kylmää vettä niin paljon, että vettä on noin 8 cm papujen ylärajasta. Joukkoon lisätään makua antamaan valkosipulinkynsi kuorineen ja kuorittu sipuli puolitettuna. Ne otetaan keittämisen lopussa pois. Papuja keitetään, kunnes papujen kuori on pehmeä, vasta sitten lisätään suolaa. Keittämistä jatketaan, esimerkiksi meksikolaiseen tapaan mustapapuja keitetään useita tunteja. Se vaatii kärsivällisyyttä ja vaivaa, mutta pitkä keittoaika kannattaa! Kiireisestä elämästä huolimatta nautimme hyvästä ruoasta ja seurasta”, kertoo tämän reseptin Kotiliedelle antanut meksikolainen Claudia Moro.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Makuja Meksikosta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Papuja ja pinaattia Chihuahuan tapaan (Frijoles con espinacas)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.