Reseptit
alle 30 min
4

Papusalaatti ja rakuuna-vinegretti

Maukkaan papusalaatin salaisuus on täydellinen rakuuna-vinegretti. Salaattien joukkoon kannattaa lisätä pähkinöitä. Ne ovat olennainen osa kasvissyöjän ruokavaliota hyvien rasvojen ja proteiinin vuoksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Papusalaatti:

1 parsakaali
2 purkkia (á 320 g) isoja valkoisia papuja säilykkeenä
200 g kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
50 g babypinaattia
100 g pähkinäsekoitusta

Rakuuna-vinegretti

1 pieni salottisipuli
1 1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl valkoista balasamiviinietikkaa
1 tl dijoninsinappia
1 tl kuivattua rakuunaa
2 hyppysellistä suolaa
1 hyppysellinen sokeria
1 hyppysellinen mustapippuria

Valmistusohje

1. Hienonna salottisipuli. Mittaa kaikki ainekset kannelliseen purk­kiin ja ravista voimakkaasti.

2. Pese parsakaali ja leikkaa nuput irti. Varsi kannattaa säästää muu­hun ruoanlaittoon, esimerkiksi keit­toon. Keitä suolatussa vedessä noin 8 minuuttia, kunnes kaali on napa­kan kypsää.

3. Puolita kirsikkatomaatit. Kuullota tomaatteja hetki öljyssä ja lisää jouk­koon valkoviinietikka, suola ja soke­ri. Paista tomaatteja, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut pannun pinnalta ja sammuta liesi.

4. Valuta ja huuhtele valkopavut ja sekoita ne ja pinaatinlehdet tomaat­tien joukkoon pannulla. Kaada papuseos tarjoiluastialle ja koriste­le veitsellä murskatuilla pähkinöil­lä. Tarjoa vinegrettin ja hyvän leivän kera. Gluteenittomalle tietysti glu­teeniton leipä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/19.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Papusalaatti ja rakuuna-vinegretti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X