Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Papusalaatti ja rakuuna-vinegretti

Maukkaan papusalaatin salaisuus on täydellinen rakuuna-vinegretti. Salaattien joukkoon kannattaa lisätä pähkinöitä. Ne ovat olennainen osa kasvissyöjän ruokavaliota hyvien rasvojen ja proteiinin vuoksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Papusalaatti:

  • 1 parsakaali
  • 2 purkkia (á 320 g) isoja valkoisia papuja säilykkeenä
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 50 g babypinaattia
  • 100 g pähkinäsekoitusta

Rakuuna-vinegretti

  • 1 pieni salottisipuli
  • 1 ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl valkoista balasamiviinietikkaa
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 2 hyppysellistä suolaa
  • 1 hyppysellinen sokeria
  • 1 hyppysellinen mustapippuria

Valmistusohje

1. Hienonna salottisipuli. Mittaa kaikki ainekset kannelliseen purk­kiin ja ravista voimakkaasti.

2. Pese parsakaali ja leikkaa nuput irti. Varsi kannattaa säästää muu­hun ruoanlaittoon, esimerkiksi keit­toon. Keitä suolatussa vedessä noin 8 minuuttia, kunnes kaali on napa­kan kypsää.

3. Puolita kirsikkatomaatit. Kuullota tomaatteja hetki öljyssä ja lisää jouk­koon valkoviinietikka, suola ja soke­ri. Paista tomaatteja, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut pannun pinnalta ja sammuta liesi.

4. Valuta ja huuhtele valkopavut ja sekoita ne ja pinaatinlehdet tomaat­tien joukkoon pannulla. Kaada papuseos tarjoiluastialle ja koriste­le veitsellä murskatuilla pähkinöil­lä. Tarjoa vinegrettin ja hyvän leivän kera. Gluteenittomalle tietysti glu­teeniton leipä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/19.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Papusalaatti ja rakuuna-vinegretti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.