Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Pasta all’aglio, olio e peperoncino

Yksinkertaisuus kunniaan! Laadukas pasta ei kaipaa monimutkaisia kastikkeita. Joskus vain hyvä oliiviöljy, chili ja valkosipuli riittävät.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pasta all’aglio, olio e peperoncino:

300 g spagettia
5 valkosipulinkynttä
5 rkl laadukasta oliiviöljyä
1-4 peperoncinoa (oman maun mukaan)
reilu kourallinen lehtipersiljaa hienonnettuna
80 g parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

1. Keitä 300 grammaa spagettia runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Hienonna viisi valkosipulinkynttä. Kuumenna viisi ruokalusikallista laadukasta oliiviöljyä pannulla ja lisää valkosipuli. Kuullota miedolla lämmöllä. Lisää 1-4 murskattua peperoncinoa eli tulista pikkuchiliä. Lisää hienonnettu reilu kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa.

3. Siivilöi pasta ja ota talteen yksi desilitra keitinvettä. Kaada talteen otettu keitinvesi pannulle ja lisää pasta. Sekoita ainekset hyvin ja ripottele joukkoon 80 grammaa raastettua parmesaanijuustoa. Tarjoile heti kuumana.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/19.

Lue myös: Tiedätkö, mikä pasta sopii minkä kastikkeen kanssa? Näin yhdistät pastan ja kastikkeen kuin italialainen

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pastaruoka jokaiselle arkipäivälle – 5 helppoa ohjetta, joiden avulla teet illoistasi hitusen helpompia

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pasta all’aglio, olio e peperoncino

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X