Reseptit
30-60 min
16

Himahella

Pastéis de Nata – eli portugalilaiset vaniljaleivokset

Portugalilainen klassikkoleivonnainen Pastéis de Nata on todellinen trendihekku, sillä sitä leivotaan nyt kotikeittiöissä ympäri maailmaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
275 g tuorelehtitaikinaa (puff pastry)

Vaniljakreemi

2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko (tai 1 rkl vaniljasokeria)
1 kanelitanko
3 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
4 kananmunan keltuaista
1 kananmuna
1/2 (luomu)sitruunan raastettu kuori ja mehu

Lisäksi

16 kpl alumiinivuokaa (tai muffinipelti)

Valmistusohje

  1. Aloita vaniljakreemistä. Mittaa kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermamaidon joukkoon. Pane myös vaniljatangon puolikkaat kattilaan. Voit halutessasi korvata vaniljatangon vaniljasokerilla, mutta sokeri kannattaa lisätä vasta keitettyyn kreemiin. Silloin sen maku tulee parhaiten esiin. Pane myös kanelitanko kattilaan. Lämmitä kermamaito lähes kiehumispisteeseen, mutta älä keitä.
  2. Sekoita keskenään sokeri, vehnäjauhot ja suola. Lisää seos kermamaitoon kokoajan sekoittaen. Kuumenna sekoittaen kunnes kastike sakenee, älä keitä.
  3. Lisää kuumaan vaniljakastikkeeseen keltuaiset ja kananmuna koko ajan sekoittaen. Mausta seos sitruunamehulla ja hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella. Laske pesualtaaseen kylmää vettä ja pane vaniljatäyte kattilassaan jäähtymään sinne leivospohjien tekemisen ajaksi.
  4. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  5. Avaa tuorelehtitaikinarulla ja ota siitä juomalasin avulla pyörylöitä, joilla vuoraat muffinipellin kolon tai alumiinivuoan. Jos käytät pakastettua lehtitaikinaa, kauli sulaneet levyt ohuemmiksi. Taikina ei saa olla paksua.
  6. Kauho täytettä piiraspohjille aivan taikinan reunoille asti.
  7. Paista leivoksi uunissa noin 15-17 minuutia tai kunnes vaniljatäyte on hytynyt ja saanut väriä.
  8. Leivokset ovat parhaimmillaan huoneenlämpöisinä.

 

 

 

Keskustelu

Aivan mahtavia nuo moiset ja ensikertaa tutustuin moisiin Madeiralla vieden sydämeni kuten koko saarikin..
Ei senpuoleen olen löytänyt moisia Espanjastakin ja nam nam..mutta kun muutenkin tuota painoa on niin
en ole enää lomareissuilla nautiskellut nadoja kuten en muutakaan leivonnaispuolta vaikka konditorioiden+kauppojenkin hyllyt täynnänsä herkkuja eli silmänruokaa ovat minulle pääosin.
Valitettavasti nämä kotoiset versioit klassisista ulkomaisista herkuista yleensä tuottaneet pettymyksen,ei ne samalle ole maistuneen liekö syynä raaka-aineet,ammattitaito nikseineen vai puuttuvat maisemat..

Hei, Kaisa! Kyseinen tuorelehtitaikina kuuluu ihan Lidlin perusvalikoimaan. Se löytyy sieltä mistä muutkin Chef´s Select -tuotteet.

Kommentoi juttua: Pastéis de Nata – eli portugalilaiset vaniljaleivokset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X