Reseptit

Paulin suklaakakku

Ainekset

  • 200 g tummaa suklaata
  • 4 dl kuohu- tai vispikermaa
  • (0,5 dl konjakkia)

kastike:

  • säilöttyä aprikoosia ja vadelmia

Valmistusohje

Paulin suklaakakku
  1. Kiehauta 1 dl kermaa, lisää suklaa nappeina tai pieninä paloina. Sekoita, kunnes suklaa sekoittuu kermaan. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi, korkeintaan noin 20-asteiseksi. Halutessasi mausta konjakilla.
  2. Vatkaa 3 dl kermaa vaahdoksi. Lisää kermavaahto suklaaseen vähitellen koko ajan sekoittaen.
  3. Kaada suklaaseos kelmulla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Tasoita pinta kevyesti. Jäähdytä jääkaapissa tai pakastimessa muutaman tunnin ajan tai kunnes ”kakku” on leikattavan kiinteää. Voit jättää sen pakastimeen ja tarjota jäisen viileänä vadelma-aprikoosikastikkeen kanssa.
  • Samaan tapaan voit valmistaa suklaakuorrutuksen valkosuklaasta. Jos levität valkosuklaakermavaahdon tumman suklaapohjan päälle syntyy herkullinen suklaakerroskakku.
  • Soseuta kastiketta varten monitoimikoneessa jäiset vadelmat ja puserra sakea mehu siivilän läpi. Hienonna tölkillinen säilöttyä aprikoosia, lisää vadelmakastiketta ja mausta maun mukaan sokerilla. Kastikkeeseen voit lisätä aprikoosien säilöntälientä.
  • Paulin ”suklaakakku” on oikeastaan suklaakuorrutus, jota voi levittää täytekakun väliin ja päälle. Mutta ohjeen antaja Paul Reuter tarjoaa viipaleen ”suklaakakkuaan” jälkiruokaherkuksi hienon vadelma-aprikoosikastikkeen kanssa.
  • Kaksi Paulin niksiä: Lämmitä aina ensin kerma, lisää vasta sitten suklaa. Lisää vaahdoksi vatkattua kermaa vähitellen kylmään suklaaseokseen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Paulin suklaakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.