Reseptit
alle 30 min

Pepen gazpacho

Kuumat kesäpäivät suorastaan huutavat gazpachoa ruokalistalle! Kylmä espanjalainen hellepäivän keitto surautetaan tomaateista, kurkusta ja paprikoista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Tomaattigazpacho:

1 kg tomaatteja
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 pieni vihreä paprika
noin 7 cm kurkkua
4-8 rkl oliiviöljyä
merisuolaa
1 tl sherryviinietikkaa
pala hiivaleipää
1 dl vettä

Valmistusohje

1. Poista tomaateista kanta. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Halkaise paprika ja poista siemenet ja kalvot. Kuori kurkku. Liota kuivahtanut leipä kylmässä vedessä.

2. Paloittele kasvikset tehosekoittimeen, lisää ripaus suolaa, sherryviinietikkaa ja öljyä. Soseuta. Lisää pehmennyt leipä. Tarkista maku ja lisää gazpachoon vettä, öljyä, etikkaa tai suolaa tarvittaessa.

 

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pepen gazpacho

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X