
Pepen gazpacho
Kuumat kesäpäivät suorastaan huutavat gazpachoa ruokalistalle! Kylmä espanjalainen hellepäivän keitto surautetaan tomaateista, kurkusta ja paprikoista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Tomaattigazpacho:
- 1 kg tomaatteja
- 1 pieni sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 pieni vihreä paprika
- noin 7 cm kurkkua
- 4-8 rkl oliiviöljyä
- merisuolaa
- 1 tl sherryviinietikkaa
- pala hiivaleipää
- 1 dl vettä
Valmistusohje
1. Poista tomaateista kanta. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Halkaise paprika ja poista siemenet ja kalvot. Kuori kurkku. Liota kuivahtanut leipä kylmässä vedessä.
2. Paloittele kasvikset tehosekoittimeen, lisää ripaus suolaa, sherryviinietikkaa ja öljyä. Soseuta. Lisää pehmennyt leipä. Tarkista maku ja lisää gazpachoon vettä, öljyä, etikkaa tai suolaa tarvittaessa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pepen gazpacho