Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Persimon-pannacotta ja rommipaahdettuja hedelmiä

Joulupöydän elegantti jälkiruoka syntyy persimoneilla rikastetusta pannacottasta. Aikuisten makuun maustettu fiini jälkiruoka terästetään tilkalla rommia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Persimon-pannacotta:

1 persimon
3 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
4 tähtianista
3 liivatelehteä
2 tl vaniljasokeria

Rommipaahdetut hedelmät:

1 persimon
1 appelsiini
2 rkl rommia
2 rkl hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

1. Poista persimonista kanta ja kuori kuorimaveitsellä. Soseuta hedelmä sauvasekoittimella sokerin kanssa.

2. Kiehauta kaksi desilitraa kuohukermaa, kaksi desilitraa maitoa, neljä tähtianista sekä persimonsose ja peitä kannella. Anna maustua 15–20 minuuttia. Siivilöi liemi, poista tähtianikset ja paseeraa persimonsose siivilän läpi.

3. Nosta kolme liivatelehteä kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi. Kuumenna persimon-kermaliemi uudelleen ja liota liivatteet joukkoon. Mausta seos kahdella teelusikallisella vaniljasokeria.

4. Annostele seos annosmaljoihin ja peitä annokset kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia tai mieluiten yön yli.

5. Pese toinen persimon, poista kanta ja pilko kuutioiksi. Kuori ja leikkaa yksi appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Levitä hedelmät pieneen uunivuokaan ja purista päälle mehut appelsiinin keskuksesta. Valuta pinnalle kaksi ruokalusikallista rommia, kaksi ruokalusikallista hunajaa ja yksi ruokalusikallinen balsamiviinietikkaa. Paahda 225 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä hedelmät viileiksi.

6. Nosta hyytyneiden pannacottien päälle hedelmäseosta ja valuta päälle vuokaan valunutta lientä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Joulun parhaat jälkiruoat – näillä ohjeilla hurmaat juhlavieraasi

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Hedelmäinen manchegosalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Persimon-pannacotta ja rommipaahdettuja hedelmiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X