Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Persimonipannacotta ja rommihedelmät

Persimoni-pannacotta on juhla-aterian elegantti päätös. Aikuisten makuun maustettu fiini jälkiruoka terästetään tilkalla rommia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Persimoni-pannacotta

  • 1 persimoni
  • 3 rkl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 4 tähtianista
  • 3 liivatelehteä
  • 2 tl vaniljasokeria

Rommissa paahdetut hedelmät

  • 1 persimon1
  • 1 appelsiini
  • 2 rkl rommia
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

Persimoni-pannacotta valmistuu helposti näin:

1. Poista persimonista kanta ja kuori kuorimaveitsellä. Soseuta hedelmä sauvasekoittimella sokerin kanssa.

2. Kiehauta kaksi desilitraa kuohukermaa, kaksi desilitraa maitoa, neljä tähtianista sekä persimonsose ja peitä kannella. Anna maustua 15–20 minuuttia. Siivilöi liemi, poista tähtianikset ja paseeraa persimonsose siivilän läpi.

3. Nosta kolme liivatelehteä kylmään veteen likoamaan viideksi minuutiksi. Kuumenna persimoni-kermaliemi uudelleen ja liota liivatteet joukkoon. Mausta seos kahdella teelusikallisella vaniljasokeria.

4. Annostele seos annosmaljoihin ja peitä annokset kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia tai mieluiten yön yli.

5. Pese toinen persimoni, poista kanta ja pilko kuutioiksi. Kuori ja leikkaa yksi appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Levitä hedelmät pieneen uunivuokaan ja purista päälle mehut appelsiinin keskuksesta. Valuta pinnalle kaksi ruokalusikallista rommia, kaksi ruokalusikallista hunajaa ja yksi ruokalusikallinen balsamiviinietikkaa. Paahda 225 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä hedelmät viileiksi.

6. Viimeistele hyytynyt persimoni-pannacotta nostelemalla päälle hedelmäseosta ja valuta vielä päälle vuokaan valunutta lientä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2019.

Lue myös: Joulun parhaat jälkiruoat – näillä ohjeilla hurmaat juhlavieraasi

Lue myös Anna.fi: Hedelmäinen manchegosalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Persimonipannacotta ja rommihedelmät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.