Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Persimon-pekoni-flammkuchen

Saksalainen pizzankorvike flammkuchen eli liekkipiiras saa mukavan makukombon persimonista, pekonista ja suolaisesta fetajuustosta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 ¼ dl vettä

Täytteet:

  • 1 persimon
  • 1 punasipuli
  • 1 tlk (150 g) ranskankermaa
  • 100 g fetajuustoa
  • 4-5 viipaletta pekonia
  • muutama oksa tuoretta timjamia

Pinnalle:

  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Persimon-pekoni-flammkuchen tehdään helposti näin:

1. Sekoita kulhossa kolme desilitraa vehnäjauhoja ja puoli teelusikallista suolaa. Lisää kolme ruokalusikallista oliiviöljyä. Lisää 1 1/4 desilitraa vettä hiljalleen samalla sekoittaen tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Peitä kulho kelmulla ja nosta syrjään odottamaan.

2. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Pese yksi persimon, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja leikkaa yksi punasipuli ohuiksi renkaiksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan tai valmista yksi isompi. Kauli taikina hyvin ohueksi levyksi leivinpaperin päällä ja siirrä levy uunipellille. Levitä pohjalle yksi tölkki eli 150 grammaa ranskankermaa. Nostele pinnalle persimonit ja punasipulit. Murusta päälle 100 grammaa fetajuustoa ja saksi joukkoon neljästä viiteen viipaletta pekonia. Riivi pinnalle muutama oksa timjaminlehtiä.

4. Paista noin 10 minuuttia tai, kunnes pohja ruskistuu hieman reunoilta. Pirskota lämpimän persimon-pekoni-flammkuchen -piiraan päälle oliiviöljyä ja tarjoa heti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Täydellinen pizza – italialainen pizzamestari paljastaa salaisuudet


Kommentoi

Kommentoi juttua: Persimon-pekoni-flammkuchen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.