Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perunasalaatti

Maukas perunasalaatti syntyy ilman majoneesia. Tee paras perunasalaatti öljy-viinietikkapohjainen kastikkeella ja mausta se valkosipulilla, sinapilla sekä tuoreella ruohosipulilla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Perunasalaatti ilman majoneesia:

  • 1 kg perunoita
  • 1-2 omenaa tai nippu retiisejä
  • 1 purjo tai muutama kevätsipuli
  • 2-3 maustekurkkua
  • 2-3 rkl kaprista (1 pieni rasia)
  • musta- tai sitruunapippuria

Perunasalaatin öljykastike:

  • 6 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1-2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1-2 tl sinappia
  • suolaa, valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 salottisipuli, ruohosipulia, tuoretta persiljaa, tilliä tai vihanneskrassia

Valmistusohje

Perunasalaatti ilman majoneesia valmistuu näin:

  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kaada vesi pois ja laita perunakattila hetkeksi takaisin levylle, niin perunoiden pinta kuivahtaa. Kuori perunat haaleina tai kylminä ja leikkaa viipaleiksi. Ripottele perunaviipaleille musta- tai sitruunapippuria.
  2. Lisää omenaa tai retiisiä ohuina viipaleina, purjoa tai kevätsipulia suikaleina, maustekurkkua kuutioina ja kaprista pieni rasiallinen.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset ja mausta salaatti sinapilla, murskatulla valkosipulinkynnellä tai hienonnetulla salottisipulilla ja tuoreilla mausteyrteillä.
  4. Koristele perunasalaatti tuoreella persiljasilpulla.Perunasalaatti ilman majoneesia maistuu grillattujen makkaravartaiden kanssa grilliaterialla tai buffetpöydässä vaikkapa erilaisten pyöryköiden ja muiden salaattien kanssa.

Vinkki:

Kirkas perunasalaatti valmistuu myös lämpimistä perunoista.  Valuta perunaviipaleille 1 dl kuumaa lihalientä, niin perunat maustuvat. Lisää kastike vasta 20-30 minuutin kuluttua, sekoita kevyesti ja tarjoa salaatti haaleana tai kylmänä.

Katso myös Anna.fi: Juhannuksen parhaat perunasalaatit

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.