Pienet feta-pinaattipiirakat
Pienet feta-pinaattipiirakat ovat mainioita noutopöydän tarjottavia. Jos aika on kortilla voit käyttää kaupan valmistaikinaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
Ainekset
Pienet feta-pinaattipiirakat, taikina:
- noin 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 150 g voita tai margariinia
- 200 g raejuustoa
Pienet feta-pinaattipiirakat, täyte:
- 2-3 ruukkupinaattia
- (100 g palvilammasta)
- 2 kananmunaa
- 2 dl ranskankermaa
- 2 dl juustoraastetta
mustapippuria, oreganoa
- noin 180 g fetajuustoa
- (15 kirsikkatomaattia tai muutama pieni tomaatti)
Valmistusohje
Pienet feta-pinaattipiirakat leivotaan näin:
Voit tehdä feta-pinaattipiirakat omatekoisesta taikinasta tai kaupan valmiista voitaikinasta.
- Tee taikina. Sekoita rasva ja jauhot murumaiseksi nopeasti monitoimikoneessa ja lisää raejuusto. Laita taikina noin tunniksi jääkaappiin.
- Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä. Vuoraa taikinalla leivosvuoat (läpimitta noin 10 cm). Pidä viileässä.
- Hienonna tuore pinaatti ja jaa vuokiin. Leikkaa lampaanliha pieniksi paloiksi ja jaa vuokiin. Sekoita kananmunat, ranskankerma ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla ja oreganolla ja kaada vuokiin.
- Jos feta on liian suolaista, huuhdo se kylmällä vedellä. Pyyhi kuivaksi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Aseta fetaviipaleet täytteen keskelle ja tomaattiviipaleita reunoille.
- Paista pienet feta-pinaattipiirakat uunin keskitasossa, 225 asteessa noin 20-25 minuuttia. Jos piirakoiden pinta alkaa saada väriä ennen kuin taikinakuori kypsyy, alenna lämpötilaa 175-200 asteeseen.
- Taikinasta voi kaulia leivinpaperin päällä myös yhden ohuen uunipannun kokoisen pohjan. Tällöin täytettä tarvitaan vähintään kaksinkertainen määrä.
- Lampaanlihan asemesta voit käyttää savuporoa tai palvikinkkua, paloiteltuja oliiveja tai runsaammin yrttejä. Fetan asemesta voit murentaa piirakan täytteeseen sinihomejuustoa.
- Jos käytät täytteeseen pakastepinaattia tai kiehautettua nokkosta, purista niistä vesi tarkkaan pois.
Lue myös Anna.fi: Helppo suolainen piirakka valmistaikinasta ja muut vikkelästi valmiit herkut – 5 makeaa ja 5 suolaista leivonnaista, jotka valmistuvat vaivatta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pienet feta-pinaattipiirakat