Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pienet feta-pinaattipiirakat

Pienet feta-pinaattipiirakat ovat mainioita noutopöydän tarjottavia. Jos aika on kortilla voit käyttää kaupan valmistaikinaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Pienet feta-pinaattipiirakat, taikina:

  • noin 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita tai margariinia
  • 200 g raejuustoa

Pienet feta-pinaattipiirakat, täyte:

  • 2-3 ruukkupinaattia
  • (100 g palvilammasta)
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl juustoraastetta

mustapippuria, oreganoa

  • noin 180 g fetajuustoa
  • (15 kirsikkatomaattia tai muutama pieni tomaatti)

Valmistusohje

Pienet feta-pinaattipiirakat leivotaan näin:

Voit tehdä feta-pinaattipiirakat omatekoisesta taikinasta tai kaupan valmiista voitaikinasta.

  1. Tee taikina. Sekoita rasva ja jauhot murumaiseksi nopeasti monitoimikoneessa ja lisää raejuusto. Laita taikina noin tunniksi jääkaappiin.
  2. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla pöydällä. Vuoraa taikinalla leivosvuoat (läpimitta noin 10 cm). Pidä viileässä.
  3. Hienonna tuore pinaatti ja jaa vuokiin. Leikkaa lampaanliha pieniksi paloiksi ja jaa vuokiin. Sekoita kananmunat, ranskankerma ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla ja oreganolla ja kaada vuokiin.
  4. Jos feta on liian suolaista, huuhdo se kylmällä vedellä. Pyyhi kuivaksi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Aseta fetaviipaleet täytteen keskelle ja tomaattiviipaleita reunoille.
  5. Paista pienet feta-pinaattipiirakat  uunin keskitasossa, 225 asteessa noin  20-25 minuuttia. Jos piirakoiden pinta alkaa saada väriä ennen kuin taikinakuori kypsyy, alenna lämpötilaa 175-200 asteeseen.
  • Taikinasta voi kaulia leivinpaperin päällä myös yhden ohuen uunipannun kokoisen pohjan. Tällöin täytettä tarvitaan vähintään kaksinkertainen määrä.
  • Lampaanlihan asemesta voit käyttää savuporoa tai palvikinkkua, paloiteltuja oliiveja tai runsaammin yrttejä. Fetan asemesta voit murentaa piirakan täytteeseen sinihomejuustoa.
  • Jos käytät täytteeseen pakastepinaattia tai kiehautettua nokkosta, purista niistä vesi tarkkaan pois.

Lue myös: Piirakka hurmaa aina – kokosimme Kotilieden kautta aikojen parhaat makeat ja suolaiset piirakkaohjeet

Lue myös Anna.fi: Helppo suolainen piirakka valmistaikinasta ja muut vikkelästi valmiit herkut – 5 makeaa ja 5 suolaista leivonnaista, jotka valmistuvat vaivatta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pienet feta-pinaattipiirakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.