Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vesimelonisalaatti

Vesimelonisalaatti on raikas kesäherkku. Vesimeloni, suolainen feta ja tuore minttu muodostavat salaatissa upean makutrion.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vesimelonisalaatti

  • 500 g vesimelonia
  • 2 avomaan kurkkua
  • 1 dl minttua hienonnettuna
  • ½ dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 100 g fetajuustoa

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Vesimelonisalaatti valmistuu helposti näin:

  1. Paloittele 500 grammaa vesimelonia ja kaksi avomaankurkkua. Hienonna desilitra minttua ja puoli desilitraa lehtipersiljaa. Murenna sata grammaa fetajuustoa isoiksi lohkoiksi.
  2. Valmista kastike sekoittamalla kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä, ruokalusikallinen sitruunamehua, neljäsosa teelusikallinen suolaa ja neljäsosa teelusikallinen rouhittua mustapippuria.
  3. Yhdistä vesimeloni, kurkku, ja yrtit. Pirskottele päälle kastike. Lisää lopuksi fetajuusto. 

Vinkki! Tarjoa vesimelonisalaatti grillatun broilerin lisukkeena.

vesimelonisalaatti

Lue myös Anna.fi: Vesimeloni-krutonkisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vesimelonisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.