Vesimelonisalaatti
Vesimelonisalaatti on raikas kesäherkku. Vesimeloni, suolainen feta ja tuore minttu muodostavat salaatissa upean makutrion.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Vesimelonisalaatti
- 500 g vesimelonia
- 2 avomaan kurkkua
- 1 dl minttua hienonnettuna
- ½ dl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 100 g fetajuustoa
Kastike
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Vesimelonisalaatti valmistuu helposti näin:
- Paloittele 500 grammaa vesimelonia ja kaksi avomaankurkkua. Hienonna desilitra minttua ja puoli desilitraa lehtipersiljaa. Murenna sata grammaa fetajuustoa isoiksi lohkoiksi.
- Valmista kastike sekoittamalla kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä, ruokalusikallinen sitruunamehua, neljäsosa teelusikallinen suolaa ja neljäsosa teelusikallinen rouhittua mustapippuria.
- Yhdistä vesimeloni, kurkku, ja yrtit. Pirskottele päälle kastike. Lisää lopuksi fetajuusto.
Vinkki! Tarjoa vesimelonisalaatti grillatun broilerin lisukkeena.
Lue myös Anna.fi: Vesimeloni-krutonkisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vesimelonisalaatti