Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikasämpylät

Pikasämpylät kohoavat leivinjauheen avulla supernopeasti aamupalapöytään tai lounaskeiton kaveriksi. Nappaa helppo ohje!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Pikasämpylät

  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2½ dl maitoa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • (1 tl anista, fenkolia tai kuminaa)

Voiteluun

  • 3 rkl maitoa

Pinnalle

  • 2 rkl kaurahiutaleita

Valmistusohje

Pikasämpylät valmistuu helposti näin:

  1. Sekoita kulhossa kuivat aineet ja lisää joukkoon maito ja öljy. Mausta taikina halutessasi murskatulla leipämausteella. Sekoita ainekset keskenään tahmeaksi taikinaksi. Anna turvota 5 minuuttia.
  2. Ripottele leivinpöydälle sämpyläjauhoja ja kumoa löysähkö taikina varovasti jauhojen päälle. Älä vaivaa, vaan taputtele taikina kevyesti jauhotetuin kämmenin 1,5 sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy taikinalastalla kuuteen tasakokoiseen ruutuun. Nostele palat lastan avulla leivinpaperoidulle uunipellille.
  3. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 250-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes sämpylät saavat hieman väriä.

Vinkki! Tarjoa pikasämpylät viikonloppuaamiaisella tai lounaaksi jauhelihakeiton kyljessä.

pikasämpylät
Pikasämpylät valmistuva nopeasti ja kohoavat leivinjauheen avulla ilman hiivaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2024.

Lue myös Anna.fi: Superhelpot aamiaissämpylät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikasämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.