Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikasima

Pikasima on kupliva simanmakuinen juoma, jonka valmistat vain kahdessa tunnissa. Juoma koostuu itsetehdystä simatiivisteestä ja kuplivasta juomasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
5  annosta

Ainekset

Pikasima

  • 3 luomusitruunaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 l kivennäisvettä
  • 1 l vettä

Tarjoiluun

  • rusinoita

Valmistusohje

Katso videolta, miten pikasima valmistetaan:

Pikasima valmistuu helposti näin:

  1. Vuole sitruunoista kuoret ja laita kattilaan. Lisää kattilaan fariinisokeri ja vesi.
  2. Keitä seosta, kunnes sokeri on sulanut.
  3. Jäähdytä seosta kahden tunnin ajan huoneenlämmössä.
  4. Siivilöi jäähtynyt seos kulhoon ja laita viilentymään hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen.
  5. Kaada kivennäisvettä ¼ tai ½ lasin korkeudesta. Lisää vähintään puolet lasin korkeudesta simaseosta. Mitä enemmän simaseosta, sen simaisempi maku.

Vinkki! Kivennäisveden sijaan voit käyttää myös alkoholitonta kuohujuomaa. Kokeile myös muita simaohjeitamme.

pikasima
Pikasima valmistuu vain parissa tunnissa. © Salla Piirainen

Lue myös Anna.fi: Vappuruoka on rentoa, hauskaa ja jaettavaksi tarkoitettua – listasimme parhaat vappureseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikasima

Sinun täytyy kommentoidaksesi.