Pikasima
Pikasima on kupliva simanmakuinen juoma, jonka valmistat vain kahdessa tunnissa. Juoma koostuu itsetehdystä simatiivisteestä ja kuplivasta juomasta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
Ainekset
Pikasima
- 3 luomusitruunaa
- 2 dl fariinisokeria
- 1 l kivennäisvettä
- 1 l vettä
Tarjoiluun
- rusinoita
Valmistusohje
Katso videolta, miten pikasima valmistetaan:
Pikasima valmistuu helposti näin:
- Vuole sitruunoista kuoret ja laita kattilaan. Lisää kattilaan fariinisokeri ja vesi.
- Keitä seosta, kunnes sokeri on sulanut.
- Jäähdytä seosta kahden tunnin ajan huoneenlämmössä.
- Siivilöi jäähtynyt seos kulhoon ja laita viilentymään hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen.
- Kaada kivennäisvettä ¼ tai ½ lasin korkeudesta. Lisää vähintään puolet lasin korkeudesta simaseosta. Mitä enemmän simaseosta, sen simaisempi maku.
Vinkki! Kivennäisveden sijaan voit käyttää myös alkoholitonta kuohujuomaa. Kokeile myös muita simaohjeitamme.
Lue myös Anna.fi: Vappuruoka on rentoa, hauskaa ja jaettavaksi tarkoitettua – listasimme parhaat vappureseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikasima