Reseptit
30-60 min
6
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Pikkelöidyt kesäkurpitsat ja suippopaprikat

Blondin pikkelöidyt kesäkurpitsat ja suippopaprikat maistuvat kesäisten grilliruokien lisäkkeenä. Sitruunankuoriraaste antaa kasviksille raikkaan lisämaun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 pientä kesäkurpitsaa
2 suippopaprikaa
1/2 (luomu)sitruunan raastettu kuori
2 oksaa rosmariinia
2-4 kynttä valkosipulia
1/2 tl chilihiutaleita
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
2-3 tl sormisuolaa
Mainos

Valmistusohje

 

  1. Viipaloi pestyt kesäkurpitsat ja leikkaa suippopaprika renkaiksi. Poista siemenet. Pese luomusitruuna hyvin ja raasta tai suikaloi kuori.
  2. Laita lasipurkkiin kerroksittain kesäkurpitsaa ja suippopaprikaa, sitruunankuorisuikaleita, valkosipuliviipaleita, chilihiutaleita, rosmariininoksia.
  3. Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola. Sekoita, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet etikkaan.
  4. Kaada etikkaliemi kasvisten päälle. Anna maustua vähintään 15 minuuttia, mielellään pari tuntia ennen käyttöä.
  5. Tarjoa pikkelöityjä vihanneksia grilliruokien, paahdetun leivän, salaatin tai pastan kanssa.

 

 

 

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pikkelöidyt kesäkurpitsat ja suippopaprikat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X