Pikkelöidyt kesäkurpitsat ja suippopaprikat
Blondin pikkelöidyt kesäkurpitsat ja suippopaprikat maistuvat kesäisten grilliruokien lisäkkeenä. Sitruunankuoriraaste antaa kasviksille raikkaan lisämaun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 pientä kesäkurpitsaa
- 2 suippopaprikaa
- ½ (luomu)sitruunan raastettu kuori
- 2 oksaa rosmariinia
- 2-4 kynttä valkosipulia
- ½ tl chilihiutaleita
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl vettä
- 2-3 tl sormisuolaa
Valmistusohje
- Viipaloi pestyt kesäkurpitsat ja leikkaa suippopaprika renkaiksi. Poista siemenet. Pese luomusitruuna hyvin ja raasta tai suikaloi kuori.
- Laita lasipurkkiin kerroksittain kesäkurpitsaa ja suippopaprikaa, sitruunankuorisuikaleita, valkosipuliviipaleita, chilihiutaleita, rosmariininoksia.
- Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola. Sekoita, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet etikkaan.
- Kaada etikkaliemi kasvisten päälle. Anna maustua vähintään 15 minuuttia, mielellään pari tuntia ennen käyttöä.
- Tarjoa pikkelöityjä vihanneksia grilliruokien, paahdetun leivän, salaatin tai pastan kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikkelöidyt kesäkurpitsat ja suippopaprikat