Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pikkelöidyt kesäkurpitsat ja suippopaprikat

Blondin pikkelöidyt kesäkurpitsat ja suippopaprikat maistuvat kesäisten grilliruokien lisäkkeenä. Sitruunankuoriraaste antaa kasviksille raikkaan lisämaun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 2 suippopaprikaa
  • ½ (luomu)sitruunan raastettu kuori
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 2-4 kynttä valkosipulia
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 2-3 tl sormisuolaa

Valmistusohje

 

  1. Viipaloi pestyt kesäkurpitsat ja leikkaa suippopaprika renkaiksi. Poista siemenet. Pese luomusitruuna hyvin ja raasta tai suikaloi kuori.
  2. Laita lasipurkkiin kerroksittain kesäkurpitsaa ja suippopaprikaa, sitruunankuorisuikaleita, valkosipuliviipaleita, chilihiutaleita, rosmariininoksia.
  3. Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola. Sekoita, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet etikkaan.
  4. Kaada etikkaliemi kasvisten päälle. Anna maustua vähintään 15 minuuttia, mielellään pari tuntia ennen käyttöä.
  5. Tarjoa pikkelöityjä vihanneksia grilliruokien, paahdetun leivän, salaatin tai pastan kanssa.

 

 

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikkelöidyt kesäkurpitsat ja suippopaprikat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.