
Pikkuiset etikkakantarellit
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 l pieniä kantarelleja
- 1 sipuli
Liemi
- 0.5 dl väkiviinaetikkaa
- 0.5 dl valkoviinietikkaa
- 1.5 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 5 mausteneilikkaa
- pieni kanelitanko
- pala muskottikukkaa
- 1 tl suolaa
- nippu tilliä
Valmistusohje
1. Perkaa sienet. Valikoi joukosta pienimmät. Kuori ja silppua sipuli ja viipaloi.
2. Mittaa liemiainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon sienet ja sipuli. Keitä noin 15 minuuttia. Lisää silputtu tilli ja kaada pikkelssi pieniin, kuumennettuihin tölkkeihin ja sulje kansilla.
Ohjeella valmistat 4 pientä tölkkiä etikkakanttarelleja.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikkuiset etikkakantarellit
Todella herkullisia etikkasieniä. Valmistin kaksi viikkoa sitten 12.8.2016 ja eilen herkuttelimme uusien perunoiden kera…. suositelen todellakin ohjetta. Tänään taas teen lisää kun sain n. 10 litraa sieniä. Näitä säilöttyjä sieniä on hauska vielä kyläillessä tulijaisiksi.