Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kantarellimunakas

Kantarellimunakas on täynnä syksyn makua. Täytteenä on paitsi paistettuja kantarelleja, myös perunaa ja sipulia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Kantarellimunakas

  • 200 g kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 3 kuorineen keitettyä perunaa
  • 5 kananmunaa
  • 4 rkl ranskankermaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Paistamiseen

  • 1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Kantarellimunakas valmistuu helposti näin:

  1. Puhdista 200 grammaa kantarelleja ja revi sienet pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paahda sieniä ja sipulia ensin kuivalla pannulla, kunnes sienistä on irronnut suurin osa nesteistä. Lisää joukkoon ruokalusikallinen voita ja paista seosta hetken aikaa. Siirrä seos syrjään odottamaan. Kuori ja pilko kolme kuorineen keitettyä perunaa ja paista kevyesti ruokalusikallisessa voita.
  2. Riko viisi kananmunaa kulhoon, lisää neljä ruokalusikallista ranskankermaa, puoli teelusikallista suolaa ja neljäsosa teelusikallinen rouhittua mustapippuria. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna tilkka rypsiöljyä pinnoitetulla paistinpannulla ja kaada puolet munakasseoksesta kuumalle pannulle. Vedä hyytyvää munamassaa lastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin. Anna kypsyä muutaman minuutin.
  3. Kun munakas on pinnalta vielä kostea, ripottele päälle hieman kantarelli-sipuliseosta ja kaksi ruokalusikallista hienonnettua ruohosipulia. Siirrä lautaselle ja nostele päälle paistettuja perunoita ja kantarelli-sipuliseosta. Paista ja täytä toinen munakas samoin. Tarjoa kantarellimunakas lounaaksi rapeakuorisen maalaisleivän kera.

Vinkki! Jos et löydä metsästä kantarelleja, voit vaihtaa sienet loppusyksyn suosikkeihin suppilovahveroihin. 

kantarellimunakas

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 21/2023.

Lue myös Anna.fi: Sieni-perunamunakas


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kantarellimunakas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.